BIST 10.471
DOLAR 32,74
EURO 35,09
ALTIN 2.455,01
HABER /  GÜNCEL

Cerrahın ihbardan haberi yok

Celalettin Cerrah 'Dink'e suikast' ihbarının kendisine ulaşmadığını söyledi ve eski istihbarat müdürünü işaret etti.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah 'Dink'e suikast' ihbarının kendisine ulaşmadığını söyledi. Cerrah suikast günü İstanbul'a giden İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de ihbarla ilgili bilgi vermediğini ifade etti.

İstanbul'daki asayiş olaylarını ve çocuk yurtlarındaki dayak ile fuhuş iddialarını araştıran Meclis İnsan Hakları Komisyonu, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile görüştü.

Cerrah'ın bu konularla ilgili olarak komisyon üyelerine brifing vermesi gerekiyordu ancak brifing pazartesi gününe ertelendi. Yaklaşık bir saat süren görüşmedeyse ağırlıklı olarak Hrant Dink suikastı konuşuldu.

Cerrah, "İhbar, istihbarat şubesine iletilmiş orada kalmış" dedi.

Cerrah görüşmede, Dink cinayetine ilişkin ihbarın Trabzon istihbaratından İstanbul istihbaratına gönderildiğini anlatarak, "Yazı orada kalmış. Olay saat 15'de gerçekleşti. Ankara'dan İçişleri ve Adalet Bakanları ile Emniyet'ten Terör ve İstihbarat Daire Başkanları İstanbul'a geldiler. Görüşmeler yapıldı. Ancak İstihbarat Daire Başkanı bu konuda konuşmadı"dedi.

Milletvekillerinin, "Bunu söylemesi gerekirdi" tepkisi üzerine Cerrah, "Doğru" demekle yetindi.

Cerrah, milletvekillerinin "O bölgede polis kamerası yok muydu?" şeklindeki sorusuna da, "32 ilçede toplam 570 kameramız var. Ancak cinayetin gerçekleştiği yer kör noktada kalıyor. Bizim kameramıza uzak. Görüntüleri çevredeki işyerlerinin kameralarından tesbit ettik" dedi.