BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'dan HDP'li müftüye çok sert gönderme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP'den milletvekili adayı olan müftü Nimettullah Erdoğmuş, 'Partimin dini zerdüştlük olsa yine aday olurdum' sözleri sebebiyle eleştirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Belediyesi'nin toplu açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törende yaptığı konuşmada hedefinde yine muhalefet partileri vardı. Diyarbakır İl Müftlüğü'nden emekliye ayrılan ve HDP'den milletvekili adayı olan Nimettullah Erdoğmuş'a sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Terör örgütünü arkasına alan partinin maalesef Diyarbakır müftüsü olan sözde müftü 'partimin dini zerdüştlük olsa yine aday olurdum' diyor. Sen nasıl bu ülkede müftü olmuşsun. Ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Herhalde bu adamların arkasından gitmeyeceksiniz. Bu adamlara gereken cevabı vereceksiniz." dedi.

Erdoğan ayrıca, 7 Haziran seçimleri öncesi siyaset mühendisliklerinin yapıldığını belirterek, "Düne kadar birbirlerine selam vermeyen partiler, marjinal gruplar ve terör örgütleri aynı safta hizaya geçtiler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da annesinin adı verilen Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte 22 eserin toplu açılış törenine katıldı.

"SEN NASIL BU ÜLKEDE MÜFTÜ OLMUŞSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP'yi de eleştirerek şunları söyledi,

"Şimdi terör örgütünü arkasına alan bir parti çıktı. Ne diyor 'Taksim Kabe'mizdir'. CHP zihniyeti ne diyordu 'Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter'. Bizim tek Kabe'miz var o da Mekke'de. Fark bu. Terör örgütünü arkasına alan partinin maalesef Diyarbakır müftüsü olan sözde müftü 'partimin dini zerdüştlük olsa yine aday olurdum' diyor. Sen nasıl bu ülkede müftü olmuşsun. Ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Herhalde bu adamların arkasından gitmeyeceksiniz. Bu adamlara gereken cevabı vereceksiniz. Biz sizi sevdik, onlar sizi istismar etti. Buradan Hakkari'ye gidiyorum. Hakkari havalimanının açılışını yapacağım. 2 yıl ertelendi çünkü müteahhitler tehdit edildi. Bunu yapanlar bölücü terör örgütü. Peki bunun desteğinde olan siyasi partinin bir gayreti oldu mu? Maalesef. 7 Haziran'da benim dindar Kürt kardeşlerim bunlara gereken cevabı verecek. Ne diyor 'Din derslerini kaldıracağız' Neyi kaldırıyorsun. Bu millet dinine sadıktır, bu millet imanlıdır. Allah'ın izni ile size asla bu payeyi vermeyecektir"

Erdoğan konuşmasının sonunda Süper Toto Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray'ı da kutladı.