BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,50
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'dan Gülen'e bu nasıl inziva tepkisi

Başbakan Erdoğan partisinin Sakarya mitinginde konuştu. Eleştiri oklarının hedefinde Kılıçdaroğlu ve Gülen vardı.

Abone ol

Pensilvanya'da inzivaya çekildiğini söyleyen Gülen'e Başbakan Erdoğan, "İnzivadayım' diyor, holding yönetiyor, şirket yönetiyor, milyarlarca doları yönetiyor. 'İnzivadayım' diyor" diye tepki gösterdi.

fuhuş yapmaya giden siyasetçiyi kurtardığını söyleyen Gülen'e Erdoğan, "Ya sen bir hocaefendi misin istihbarat şefi misin? " diye seslendi.

Erdoğan, "10-15 yıl benim de bir saygım yok değil vardı ama ben bu saygılarımı falan kaybettim. Çünkü ben böyle bir insana saygı duyamam" diye konuştu.

Pensilvanya'nın Said Nursi'nin ölüsüne bile zulmeden CHP ile işbirliği yaptığını söyleyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun önceki yıllarda yasadığı dediği örgütle beraber hareket ettiğini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Kent meydanında partisinin düzenlediği mitingte halka seslendi. İşte öne konuşmadan çıkan satır başları:

Devlet içinde paralel yapılanma olmaz. Kim bu ülkede operasyon yapmaya çalışırsa bedelini öder. Şu anda geçiş dönemindeyiz. 30 Mart'ta bunun başlangıç adımıdır ona göre.

ALÇAKÇA TERÖR EYLEMİ

Niğde'den acı haber aldım. Jandarma ve polisimize alçakca bir terör eylemi yapıldı. 2 asker ve 1 polisimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı mesajı iletiyorum. Üç saldırgandan ikisi sağ yakalandı, birisi de aranıyor. Saldırganların ağır durumda olduklarını söylediler. Milletimizin başı sağ olsun. Bu olayı tabi size burada anlatmak ağır ama, başbakanın böyle bir şeyden haberi yok mu denmemesi için, bunu her zaman, yüreğimizin nerede çarptığını hatırlatmak için anlatmak istedim.

TEK CEKETİM VAR DEYİP

Tek ceketim var' deyip o ceketin içine dünyayı sığdıranlara milletim itiraz ediyor. 'Pensilvanya'da inziyaya çekildim' deyip oradaki malikanesinden Türkiyemi karıştıranlara, Türkiye'de fitne çıkarmaya çalışanlara milletim itiraz ediyor.

helikopter.20140320161029.jpg
SEÇİM YASAKLARI NEDENİYLE KİRALIK HELİKOPTERLE MİTİNGE GİTTİ
Seçim yasaklarının başlamasıyla birlikte Başbakan Erdoğan da sakarya'daki mitinge gitmek için Yıldırım Holding'e ait bir helikopteri tercih etti. Erdoğan’ın makam aracında kırmızı plaka yerine sivil plaka takıldı. Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’la birlikte Kısıklı'da helikoptere bindi. Başbakanı uğurlayanlar arasında damadı Berat Albayrak da yer aldı.


NEDEN KENDİ ÜLKENDE İNZİVAYA ÇEKİLMEDİN?

Ne diyor? 'Pensilvanya'da inzivaya çekildim'. Ya neden kendi ülkende inzivaya çekilmedin? Sakarya'da inzivaya çekilemez miydin? Bursa'da çekilemez miydin? Mekke'de, Medine'de inzivaya çekilemez miydin? Niye oralar değil de Pensilvanya? Bu nasıl bir inziva Allah aşkına? 'İnzivadayım' diyor, holding yönetiyor, şirket yönetiyor, milyarlarca doları yönetiyor. 'İnzivadayım' diyor, Türkiye'de insanların telefon konuşmalarını dinliyor, hatta yatak odalarını izliyor

Rahmetli Selahattin Şimşek hakikatler yapraklarını hiçbir sonbaharın dökemediği asırlık ağaçlardır. Ölçüleri yanlış olanların bütün ölçümleri de yanlış olur demişti.

YANLIŞ ÖLÇÜMLER YAPTI

İşte bu Pensilvaya'daki zat, bu topraklar üzerinde yetişmiş asırlık hakikat çınarlarının yapraklarını dökebileceğini zannetti. İşte bu Pensilvanya'daki zat yanlış ölçülerden yola çıkarak, yanlış ölçümler yaptı, yanlış hesaplar yaptı. Bitmedi, Bediüzzaman Saidi Nursi'yi sevdiğini anlatıyor değil mi? Ne diyor Bediüzzaman? Bediüzzaman hazretleri şunu söylüyor; bakın burası çok önemli, 'Baki hakikatlar fani şahsiyetler üzerine bina edilemez'...

HADİ ORADAN CANIM

Biz yola çıkarken 'kula kulluğa hayır' dedik. Sadece 'Allah'a kulluğa evet' dedik. Onun için ne dedik; 'Dik duracağız dikleşmeyeceğiz.' Ne dedik; Sadece rükuda eğileceğiz ama başka hiçbir yerde hayır.' Efendim 'Pensilvanya'daki söylediyse bir hikmet, keramet vardır'. Hadi oradan canım Allah'ın hükmünün üstünde hiçbir hüküm yoktur. Nereden çıkarıyorsun bunu? Ne demek o. Yani o yanlış yapmıyor mu onun yanlışları yok mu? Onun her söylediği doğru mu? Geç bu işleri geç. Tabi canım kerameti kendinden menkul bunlar."

sakarya.20140320154351.jpg

SAİD NURSİ'YE ZULMETMİŞ CHP İLE YOL ARKADAŞLIĞI YAPIYOR

Çok dikkat edin Pensilvanya, tarihi dine ve dindarlara zulümle geçmiş CHP'yle yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya Said-i Nursi'nin dirisine de ölüsüne de zulmetmiş CHP'yle yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya, camileri ahıra, depoya çeviren, Kuran'ı yasaklayan, kitapları yasaklayan, başörtüsüne zulmeden CHP'yle yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya, MHP'yle yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya, gezicilerle, marjinal sol örgütlerle yol arkadaşlığı yapıyor. Dünyada Türkiye düşmanı kim varsa, hangi uluslararası medya, örgüt varsa, Pensilvanya onlarla yol arkadaşlığı yapıyor. Manşetlerinden kan damlayan medyayla, rant peşinde koşan işverenlerle yol arkadaşlığı yapıyor. Niye biliyor musunuz? 'Yeter ki AK Parti'yi düşürelim, yeter ki AK Parti'yi indirelim' Ama başaramayacaklar. Niye? İşte tablo burada, cevap burada.

KEFENİ GİYENLER BU İŞİ BAŞARIR

Sağolasınız Sakaryalı, ilahiyatçı gençler. Bu kefenle beraber yürüyeceğiz. Zaten kefenini giyenler bu işi başarır, korkaklarla bu iş olmaz. Yürekli olanlarla bu iş olur. Bunu böyle başaracağız. Ne oldu? Dün Meclis toplantı yeter sayısında varlar ama iş oylamaya gelince hepsi kaçıp gitti. Ne oldu? Yine aldınız mı dersinizi, tokadı yediniz mi?

AKLANMAK İSTİYORUZ DEDİLER

4 eski bakan haklarında Araştırma Komisyonu kurularak aklanmak istedi. Hiçbir soru cevapsız kalmasın. Arkadaşlarımız aklanmak istiyoruz dediler, hiçbir şey örtülmesin. Ama milli irade hırsızlığı da yapılmasın.

HOCAEFENDİ MİSİN İSTİHBARA ŞEFİ Mİ?

Bir başbakanını cumhurbaşkanını dinleyemezsiniz. Ama bunlar dinlediler. Bunlarda ahlak, seviye diye birşey yok. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Soruyorum, bunu, dini noktada otorite olanlar da hep konuştum. Biraz da biliriz. Bir Müslüman bir diğer Müslümanı veya insanı özel mahremine girip dinleyemez, gözetleyemez. Ama bunlar bunu yaptı. Neymiş, hocaefendi... Hocaefendi diyor ki 'Gece yarısı bir alüfteyi bir siyasetçiye kalktılar muhatap edeceklerdi. O alüfteyle bir araya gelmesini engelledim'. Sen bir hocaefendi misin istihabarat şefi misin? Nesin sen? Ve diyor ki 'Elimde daha buna benzer çok şeyler var'. Bunlar bir şantaj şebekesi. Şu hale bak.

SAYGIM VARDI KAYBETTİM

10-15 yıl benim de bir saygım yok değil vardı ama ben bu saygılarımı falan kaybettim. Çünkü ben böyle bir insana saygı duyamam. Saygı duyarsam önce kendime saygısızlık yapmış olurum. Tüm insanlara saygısızlık yapmış olurum. Gece beddua seansları yapıyorlar. Allah ıslah etsin ya. Bu beddualar tutmaz bumerang gibi döner onları vurur. Bize ülkemdeki vatandaşlarımın duaları yeter

MAVİ MARMARA İÇİN AĞLADIN MI?

Ey Fethullah Gülen, o 9 tane şehidimizle ilgili ağladın mı? Tam aksine onları haklı çıkarmak için açıklamalarda bulundu. Filistin'de kardeşlerimiz öldürüldü bunlar için niye ağlamıyor? Samimi, dürüst olan kardeşlerimiz de var. Maalesef oraya inanmışlar. Diyorum ki, başınızı iki elinizin arasına alın ve düşünün. 'Bu adam, acaba Suriye'deki 160 bin masum kardeşimiz şehit edildi, öldürüldü. Bunlar için neden ağlamıyor?', Filistin'deki bunca kardeşlerimiz öldürülüyor, Mısır'da Sisi'nin tanklarıyla toplarıyla öldürülen kardeşlerimiz için, o Esma yavrumuz için neden ağlamıyor?"

İNLERİNE GİRECEĞİZ

Sen o topladığın zekatları kurbanları ne yaptın? Milyarlarca doları ne yaptın? Bunları hesabını soracağız. İnlerine gireceğiz inlerine. 

YASADIŞI DEDİĞİ ÖRGÜTLE BERABER

8 haziran 2011'de CHP Denizli ilçe teşkilatı Pensilvanya'daki zatı kara bulut üstünde çiziyor. CHP genel merkezinde 2011'de Pensilvanya'daki zata bu sergide hakaretler yapıyor kim Kılıçaroğlu.

CHP 2005'te paralel örgüt için araşırma önergesi veriyor Kılıçraroğlu'nun imzası var. Yasadışı dediği örgütle bugün birlikte hareket ediyor. 

Bahçeli, okyanus ötesinin şerefsizlikleri diyerek ağır ithamlarda bulundu. Şimdi beraberler. Ama aynı MHP okyanus ötesinin ceketinin altına girmiş durumdalar.

KILIÇDAROĞLU'NUN OTOPARK GAFI

Sakarya’ya geldi, burada mı yaptı mitingi? Diyor ki, AK Partili belediye buraya bir otopark yapmamış diyor. Fakat bu CHP’nin belediye başkanına da yazıklar olsun. Yahu demek ki onlar da söylemedi. Yahu kulağına fısılda be. Şuranın altı otopark be otopark. Yani mitingi yaptığı yerin ne olduğundan haberi yok.

İstanbul'da geçen seçimlerde aday oldu, ikametini Kağıthane'ye getirdi, Kağıttepe'de oturuyorum diyor. Onu geç oyunu bile kullanamıyor. Üç koyun ver kaybedip gelirler . Bunlarda yalan var takiye var, iftira var, fesat var. Fetvayı Pensilvanya'dan almışlar. Çark sadece yalan üretiyor.

İSTİFA ETTİ Mİ?

2011’de bir TV kanalına çıktı. Seçimlerde yüzde 40’tan az oy alırsak, başarısız olursak hadi bana eyvallah diyor, istifa edeceğini söylüyor. Ne kadar oy aldı? Yüzde 26. İstifa etti mi? Etmedi. Bugüne kadar söylediği doğru tek bir şey var. “Yalancıdan başbakan olmaz.” O doğru. 4 yıldır genel başkan 3 seçime girdi üçünde de nal topluyor.

Akşehir'i il yapacağım diyor hızını alamıyor, her aileye maaş bağlayacağım diyor. Hızını alamıyor mazotu 1.5 liraya indireceğim diyor.

REKLAM YASAĞINA TEPKİ

Reklamımızı beğendiniz mi? Kalkmışlar onu yasaklıyorlar neymiş yasağa giriyor. Yeter ki diğer partiler buna yönelseler. Propaganda yapılan bayrağımız olsun.