BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Gezi'ye: 'Son bir kez uyarıyorum'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı'nda bulunanlara 'son bir kez uyarıda' bulunurken, Avrupa Parlamentosu'nun bugün alması beklenen kararını da tanımayacağını söyledi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı'nda bulunanlara ve ailelerine seslenerek, ''Son bir defa uyarıyorum. Anneler ve babalar çocuklarınıza sahip çıktın, daha fazla bekleyemeyiz'' dedi.

Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun bugün Türkiye'yle ilgili olarak alması beklenen kararı tanımayacaklarını söyledi "Sen kim oluyorsun da benimle ilgili karar alıyorsun?" dedi.

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda dün Türkiye'deki protestolarla ilgili özel bir oturum yapılmıştı. Parlamento'da bugün de bir oylama yapılması bekleniyor.

Erdoğan Ankara'da kapatılan beldelerin belediye başkanlarına hitap ederken, 2 haftadır devam eden Gezi Parkı protestolarına değindi, "Gösteriler halkımızı rahatsız ediyor. Sessiz yığınlar olanları sabırla izliyor. Cumartesi Sincan'da, Pazar İstanbul'da mitingler yapacağız. Bu mitingler halkın karşısına başka bir kitleyi çıkarmak demek değildir. Amacımız bu olsaydı aynı mahallerde yapardık mitingleri" dedi.

Bu mitinglerin "Türkiye ve dünyaya sessiz yığınların sesini duyuracağını" ve "gerçek bir Türkiye fotoğrafı sunacağını" savunan Erdoğan eylemcilere Gezi Parkı'nı boşaltmaları çağrısını yineledi. Erdoğan şunları söyledi:

''Gençlere sesleniyorum. Orada illegal örgütlerin uzantıları var. Bu işgale siz aracı olmayın. Siz oradan çekilin bizi illegal örgütlerle karşı karşıya bırakın biz onların hakkından geliriz. Artık sabrın sonuna geldik. Ben uyarımı son bir defa daha yapıyorum. Anneler, babalar çocuklarınıza sahip çıkın. Aksi taktirde daha fazla bekleyemeyiz. Gezi Parkı işgalcilerin değil tüm İstanbullularındır."

Erdoğan Avrupa Parlamentosu'ndaki oturuma değinirken de önce Yunanistan ve İngiltere'ye bakılması gerektiğini savundu, "İngiltere'de G8'i protesto eden 30'dan fazla gösterici yerlerde sürüklendi. İngiltere üye, biz müzakereciyiz. Sen nasıl oluyor da benimle ilgili karar alıyorsun, senin haddine mi?" dedi.