BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan gelin benzetmesi

Başbakan Erdoğan, Bahçeli'ye çatarken öyle bir deyim kullandı ki... Bir Kütahya sözünü kullandı; "Oynamasını bilmeyen gelin" diye başladı ve şöyle devam etti;

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Kütahya'dan CHP'ye gönderme yaptı; "Bunlar iktidar olamazlar... Niye? Çünkü bir dikili ağaçları yok" dedi...

Erdoğan, Bahçeli'ye çatarken de öyle bir deyim kullandı ki; ''Oynamasını bilmeyen gelin 'yerim dar' dermiş. Yerini bulmuşlar, bu sefer de 'yenim dar' dermiş. İşte bunların siyaseti bu. Bunların siyaseti özür siyaseti, bahane siyaseti, mazeret siyaseti'' dedi.

Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde yaptığı konuşmada, muhalefete ilginç bir benzetme ile taş attı...

Erdoğan, ''Oynamasını bilmeyen gelin 'yerim dar' dermiş. Yerini bulmuşlar, bu sefer de 'yenim dar' dermiş. İşte bunların siyaseti bu. Bunların siyaseti özür siyaseti, bahane siyaseti, mazeret siyaseti'' dedi.

EŞEK ÖLÜR SEMERİ KALIR

"Yani eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" deyimi ile konuyu ilginç bir noktaya taşıyan Erdoğan,  "Geliyor diyor ki Sayın Baykal, 'Ben Cumhuriyet'ten daha eskiyim' diyor. Sayın Bahçeli'ye bakıyorsun, 'Başbakan geliyor yaptık, yaptık, yaptık diyor'. Tamam sen ne yaptın, onu söyle.  Eserini söyle kardeşim eserini. Eserin var mı, bunu anlat" diye konuştu. 

İHTİRASTAN BAŞIMIZ DÖNMEDİ

Muhalefetin çirkin bir üslupla kendilerine saldırdıklarını öne süren Erdoğan, "Bizim üslubumuz milletin üslubudur, nezaketimiz milletimizin nezaketidir. Biz ihtirasla başı dönenlerden olmadık, olmayacağız. Biz, gözünü hırs bürüyenlerden, ağzından çıkanı kulağı duymayanlardan olmadık" dedi.

SİVAS'IN ÖTESİNE GEÇİN...


Bazı partilerin Sivas'ın ötesine geçemediklerini savunan Erdoğan, "Sivas'tan öteye, Sivas'tan beriye geçemiyorsunuz dediğimiz zaman köpürüyorlar, kızıyorlar. Sinirlenip, öfkeleniyorlar neden? Mazeret üstüne mazeret üretiyorlar. Ben diyorum ki 'Ne olur gelin, şu Sivas'tan öteye bir geçin. Bu ülke hepimizin. Siz de Hakkari'ye gidin, Muş'a, Van'a gidin. Orada da beraber politika yapalım. İki partiye niye kalsın orada politika? Gelemiyorlar." dedi.

BAHÇELİ'YE "GELİN' SÖZÜ İLE GÖNDERME

Erdoğan şöyle devam etti; "
Kütahya'nın güzel bir sözü var: 'Oynamasını bilmeyen gelin 'yerim dar' dermiş. Yerini bulmuşlar, bu sefer de 'yenim dar' dermiş. İşte bunların siyaseti bu. Bunların siyaseti özür siyaseti, bahane siyaseti, mazeret siyaseti. Küresel finans krizi ipine sımsıkı sarıldılar, krizi istismar ederek, işsizliği istismar ederek oy toplamaya çalışıyorlar. Siz bu ülke için ne yaptınız diyorum, cevap yok. Bu ülkede hangi eseriniz var diyorum. Cevap yok. 3.5 yıl Başbakan Yardımcılığı yaptın Sayın Bahçeli, niye işsizliğin önünü alamadın?"

CHP İKTİDAR OLAMAZ ÇÜNKÜ...

Türkiye'de çok partili hayata geçildiğinden beri milletin CHP'ye tek başına iktidar vermediğini söyleyen Erdoğan, "Zaten bundan sonra da vermez. Niye? Dikili ağaçları yok. Açıkla diyorum, nerede var, söyle. 'Şu eser bizimdir' de. Şu ana kadar açıkladığı bir şey yok. Maalesef.'' dedi.

ERDOĞAN'I KIZDIRAN
İMAM HATİP HABERİ...
Haberin devamında...

[PAGE]

  
ERDOĞAN'I KIZDIRAN HABER
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'daki mitingde medyaya da veryansın etti... Onu böylesine kızdıran ise bir kanalda dile getirilen iddiaydı. Erdoğan'ın kendi sözü ile bu kanal "yandaş medya"dandı...

EDEP YAHU!...: ''Dün akşam bir televizyon kanalında, çok enteresan, insanda biraz edep adap olur. Ne diyor biliyor musunuz bir tanesi... Yine o yandaş medyanın mensuplarından bir tanesi; 'Türkiye'nin şu andaki valililerinin çoğu imam hatip kökenli' diyor. "

*"Yahu yalan olur da böylesi olmaz. Bak eğer samimiysen, eğer dürüstsen, bu ifadeler seni mi bağlar patronunu mu bağlar bilemem. Ama dürüst ol dürüst, ahlak sahibi ol."

*"Bakınız bu noktada ben kendim imam hatip mezunuyum ama asla böyle bir arayışın içerisinde olmadım. Ehliyet ve liyakatten hareketle bizler atamalarımızı yaparız."

*"Velev ki imam hatip kökenli olsun. Gidip siyasalı bitiriyorsa, hukuk bitiyorsa, valilik yapma ehliyet ve liyakatine sahipse bu seni niye rahatsız ediyor? Neden? Onlar bu ülkenin çocukları, evladı değil mi? O yeteneğe, liyakate sahipse bu seni niye rahatsız ediyor?

*"Çünkü asıl bunlar mahalle baskısı oluşturma gayreti içerisine girenler. Yıllarca sindirme politikaları yaptılar. Yıllarca bu gayretin içerisinde oldular.

*BİZE BUNLAR HENDEK ATLATTI: "İşte, biz imam hatip bitirdik. Liseye üniversitelere almadılar. Gittik dışardan lise bitirdik. Liseyi bitirdikten sonra gittik ekonomi tahsili aldık. Bize bunlar ne hendekler atlattılar. Aynı anlayış hala devam ediyor ama bunlar tutmayacak. Ve şu anda Türkiye'de onların, bu yalan yanlış medyanın temsilcileri işte burada da yalan yanlış haber yapıyor. Onu dinleyen benim vatandaşım zannedecek ki 'hakikaten valililerin çoğu imam hatipliymiş, bak...'

KAÇI İMAM HATİPLİ SAYILIYOR: "Talimatı verdim müsteşarıma. Bunun da açıklamasını yaptıracağım. Kaç tanesi imam hatip kökenli bunu halkım bilsin. Ve bunların ne denli dürüst olmayan, yalan haber yapmakla hayat bulmaya çalıştıklarını milletim tanısın, bilsin. Asla böyle bir arayışımız yokken onlar bu tür iftiraları hala devam ettiriyorlar. Vatanını seven bu tür yanlış, yalan haberlerle halkını aldatmaz. Vatanını seven bu ülkeye böyle bir yaklaşım tarzıyla, aldatma anlayışıyla yaklaşmaz.''