BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş Suriye açıklaması!

Başbakan Erdoğan, Esad'ı sadece bir kaç ülkenin dışında destekleyenin kalmadığını söyledi.

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdi. Suriye'deki muhaliflerin her geçen gün ilerlediğini ve Esad'ın sonunun yaklaştığını ifade eden Erdoğan, birkaç ülkenin dışında dünyanın kimsenin destek vermediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan ile Güney Afrika Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Kgalema Petrus Motlanthe yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Açıklamaların öncesinde iki ülke arasında komisyon kurulmasına dair anlaşmaya Erdoğan ve Motlanthe imza koydu.
 
Başbakan Erdoğan, yaptığı açıklamada, Ekim 2011'de Güney Afrika Cumhuriyeti'ne (GAC) gerçekleştirdiği seyahatin ardından bugün de bir çalışma toplantısında bir araya geldiklerini söyledi.
 
SURİYE'Yİ DEĞERLENDİRDİ

Erdoğan, basın toplantısının Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdiği bölümünde Esad'ı uyardı ve muhaliflerin her geçen gün biraz daha ilerlediğini söyledi. Birkaç ülkenin desteğiyle Esad'ın ayakta kalmaya çalıştığını anlatan Erdoğan, dünyanın Beşşar Esad'ın karşısında olduğunu ifade etti. 

Beşşar Esad'ın er geç yönetimden gideceğini söyleyen Erdoğan, er ya da geç gideceğini söyleyerek, o şu anda kendi sonunu hazırlamaktadır. Kimler yardımcı oluyor bunları zaten biliyorsunuz diye konuştu.