BIST 10.342
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.460,96
HABER /  POLİTİKA

Gül: Terör gündemimizden çıkmalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son terör saldırılarına ilişkin açıklama yaptı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörün artık ülke gündeminden çıkması gerektiğini söyleyerek, "Düşüncelerimiz neyse bunları konuşabiliriz. Ama işin içerisinde terör, kan olursa, şiddet olursa, o zaman yapılacak şeyler de yapılamaz hale geliyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin yeni yapılan kampüsünü gezdikten sonra eşi Hayrunnisa Gül ile beraber üniversitede onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Yemekten önce bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı, terörün ülke gündeminden çıkması gerektiğini söyleyerek, şöyle devam etti: "Bir yol yapayım diye uğraşan grayderi yakarsak, bundan kimin faydası olur? Eğer doktorları, öğretmenleri korkutursak çocuklarımızı kim tedavi edecek, onları kim eğitecek? Düşüncelerimiz neyse bunları konuşabiliriz. Bunlarla ilgili şikayetlerinizi çözmek hepimizin görevidir. Bunları çözmek için de hep beraber çalışıyoruz. Ama işin içerisinde terör, kan olursa, şiddet olursa, o zaman yapılacak şeyler de yapılamaz hale geliyor."

Gül, şöyle devam etti: "Bu işin içerisine bir şekilde karışmışlar olabilir. Onlara da anlatmak lazım. Bu işin kimseye faydası yok demek lazım. Bakın ne kadar çok can kaybı oluyor, bunların hepsi bu toprakların çocuklarıdır. Nasıl olursa olsun, hepsi bu toprakların çocuklarıdır."

Çekilen acılara bir son verilmesi gerektiğini ifade eden Gül, "Bu ülkede hepimizin mutlu olması için, hepimizin bu ülkenin zenginliğinden pay alabilmemiz için çok günler bizi bekliyor," diye konuştu.