BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.445,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş Rusya açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus diplomatın öldürülmesiyle ilgili Putin'in ortak soruşturma komisyonu kurulması teklifini kabul edildiğini ve ilgili talimatın verildiğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki hain terör saldırısının provokasyon olduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı Putin ile saldırı sonrası görüştüğünü ve başsağlığı dileklerini ilettiğini belirten Erdoğan, soruşturmanın Rusya'dan gelen heyetle birlikte yürütüleceğini, gerekli talimatların verildiğini kaydetti.

Erdoğan, Ankara'da Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırının sonrasında yaptığı açıklamada, saldırıyla Türk- Rus ilişkilerinin hedef alındığını söyledi. Karlov'a yönelik saldırı için alçakça ifadesini kullanan Erdoğan, öldürülen büyükelçiyle bir hafta önce Külliye'de bir araya geldiklerini ve Türk- Rus ilişkilerini ele aldıklarını belirtti.

"BU BİR PROVOKASYONDUR"

Büyükelçiye yönelik suikast girişiminin provokasyon olduğunu, ne Türkiye ne de Rusya yönetiminin bu provokasyona gelmeyeceğini belirtti. Putin ile telefonla görüştüğünü ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Özellikle Rusya ile terörle mücadelede daha güçlü olunması konusunda mutabık kaldık. Kendisi, özellikle büyükelçilik ve konsolosluk gibi yerlerde, güvenliğin artırılması konusunda ricada bulundu. Bizim de ısrarımıza rağmen Sayın Karlov'un kendi gönderecekleri uçakla alma talebinde bulundular. Soruşturmayı kendilerinin de gönderecekleri bir komisyonla yapılmasının iyi olacağını belirttiler. Biz de bu konuda ilgili arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. 

"SALDIRININ FAİLİNİ AÇIKLADI"

Soruşturmanın kendileri gönderecekleri elemanlarla yapmanın çok daha isabetli olacağını ilettiler. Bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok olabilir dedik. Başbakanımız ve ilgili bakan arkadaşlarımıza da gerekeli talimatı verdik. Bu katil Mevlüt Mert Altıntaş, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu. Polis okulu mezunu olup 2,5 yıldır görevli.

"O GAYRETLERİ İYİ BİLİYORUZ"

Bu durumdan kendilerine bir şeyler çıkartmak isteyen mahfilleri de gayet iyi biliyoruz. Bununla ilgili açıklamaları günü geldiğinde açıklamaya devam edeceğiz.

RUSYA İLE HALEP DAYANIŞMASI

Şu anda Halep meselesi başta olmak üzere Rusya ile aramızdaki ilişkilerin çok ciddi bir dayanışma içinde ilerlemesi. Oradaki mazlumların İdlib’e çıkarılması hatta ülkemize getirilmesi konusunda atılmış adımlar Türkiye Rusya çalışmasının bir ürünüdür.

Sayın Putin ile yaptığımız görüşmede bunun bir provokasyon olduğu yönünde hemfikiriz."