BIST 9.715
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.427,22
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan flaş açıklamalar YENİ

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yankı uyandıracak açıklamada bulundu.

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakan Erdoğan birbiri ardına yaptığı açıklamalarla gündemi salladı. 3 dönem şartının ardından Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yaptığı açıklama ajanslara son dakika olarak düştü.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna '"Şu an gündemimizde yok. Mevcut Cumhurbaşkanımız devam edebilir" diye cevap verdi.

Yeni yapılan Başbakanlık konutu inşaatının durdurulmasıyla ilgili olarak da Erdoğan, hukuksuz hiçbir şeyin yapılmadığını belirterek, "Açılışını da yapacağım, içine de girip oturacağım" dedi.

Ankara'da yerel medya temsilcileriyle buluşan Başbakan Erdoğan'ın basına kapalı toplantıda gazetecilerin sorularını verdiği yanıtlar gündeme oturacak.

ERDOĞAN'DAN 3 DÖNEM AÇIKLAMASI (YENİ - TIKLA)

"BEN HACI AHMET KAPTAN'IN OĞLUYUM"

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili olarak ise Erdoğan 'Bu Tayyip Erdoğan haram yiyenin gırtlağına yapışır. Ben Hacı Ahmet Kaptan'ın oğluyum. Haram yemedik, yemeyiz, yiyenin de gırtlağına yapışırız' diye konuştu.

ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK PİŞMANLIĞI (TIKLA OKU)

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacak mısınız?" şeklindeki bir başka soru üzerine de, "Şu anda gündemimizde öyle bir şey yok. Mevcut Cumhurbaşkanımız devam edebilir" değerlendirmesi yaptı.

ERDOĞAN : 'ÇOK PİSLİK DÖKÜLECEK' (TIKLA OKU)

"GÜÇLERİNİ YETİYORSA YIKSINLAR"

Seçimden sonra MİT dışında Yargıtay ve Danıştay için düzenleme yapılacağını belirten Başbakan Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Başbakanlık inşaatının durdurulması kararıyla ilgili olarak da 'Hukuksuz olarak yaptığımız hiçbir şey yok. Güçleri yetiyorsa yıksınlar. Yürütmeyi durdurdular, bu binayı durduramayacaklar. Açılışını da yapacağım, içine de girip oturacağım' dedi.

ERDOĞAN KASETLERİ İTİRAF MI ETTİ BU SÖZÜ ORTALIĞI SALLADI (TIKLA)

"EN AĞIR CEVABI VERMESİNİ BİLİRİZ"

Erdoğan, açıklamalarının sonunda en sert tepkisi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün mitingde kullandığı sözler üzerine verdi.

Kılıçdaroğlu'nun "Yolsuzluğu kendisi yapmıyor, aile boyu yapıyorlar. Annesi, af edersiniz, annesi değil, Allah rahmet eylesin... Eşi, o da çünkü telefonda 'diğer oğlana da haber ver' diyor. 'Onun da haberi olsun' diyor. Kızları, çocukları, kendisi, amcası, dayısı, yeğeni, teyzesi, bütün sülale malı götürmekle meşguller" sözlerine Erdoğan, "Biz Kasımpaşa'dan geliyoruz. Biz bu cümleye en ağır cevabı vermesini biliriz. Aile, ana, bacı, kardeş denildiği zaman biz ne ifade ettiğini biliriz. Biz aile değerlerine sahip bir insanız, üstelik Kasımpaşalıyız. Bunu söylemek haysiyetle, onurla, şerefle bağdaşmaz. Bir başbakana böyle bir ifade söylemek kabul edilemez. Elinizde belge, bilgi yokken hiç söylenemez. Bakın bana 'diktatör' diyorlar, peki diktatör olan bir ülkede hergün başbakan eleştirilir mi? Oğlu, kızı, annesi eleştirilir mi" diye cevap verdi.

CEMAATE OPERASYON ERDOĞAN AÇIKLADI (TIKLAYIN)