BIST 9.928
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.440,42
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan flaş 3 dönem kuralı açıklaması

17 Aralık süreci ve sonrasında yaşananlar üç dönem kuralını rafa mı kaldıracak? Başbakan Erdoğan'ın son açıklaması gündeme oturacak.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, partisinin istemesi halinde 3 dönem kuralını kongreye götürebileceklerini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Memorial Ankara Hastanesi'nin açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara'da "Yerel Medya ile Buluşma" programına katılan Anadolu Yayın Platformu Başkanı Sinan Burhan, basına kapalı toplantıdan ayrıntılar açıkladı.

PARTİM İSTERSE

Erdoğan'ın, "bir milletvekilinin en fazla üç dönem görev yapabileceği" kuralına da değindiğini belirten Burhan, şunları anlattı:

" Sayın Başbakan  'Bu konu zaman zaman bizim gündemimize geliyor, ancak üç dönem şartını biz bu tüzüğe koyarken değişimin önünü açalım diye koyduk. Şu anda bizim bu maddeyi değiştirmiş olmamız, kendimizi inkar etmiş olacağımız anlamına gelir' mealinde bir söz söyledi. Erdoğan, devamında, 'Belki de vatandaşlarımız bu üç dönem şartından dolayı bize oy verdi. Bunlar değişimi istiyorlar diyerek onay verdiler. Ben, başbakan olarak kendi koyduğum bir şartı sanki makam, mevki meraklısı gibi kendi adıma böyle bir öneride bulunmam söz konusu olmaz. Ancak diğer arkadaşların, genel kurulun ne yapacağı, nasıl hareket edeceği, bu yönde başkalarından bir talep gelip gelmeyeceği konusunda da bir beyanatta ya da yorumda bulunamayacağım' değerlendirmesini yaptı. Şahsi kanaatim, Başbakanın bu yönde bir kararlılığı var. Ancak şartlar değişirse ve Başbakanın dışında bu yönde bir teklif gelirse partiden, sanki o konuda da bir esneklik olabileceği izlenimi aldım."

ÜÇ DÖNEM KURALI AK PARTİ'Yİ DERİNDEN ETKİLİYOR

AK Parti tüzüğünde bir milletvekilinin en fazla üç dönem görev yapabileceği kuralı, parti yönetimini derinden etkileyecek. "Üç dönem" kuralına takılan 73 milletvekilinin parlamentoya veda edecek olması, partinin omurgasının da sil baştan yenilenmesi anlamına geliyor