BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan çarpıcı ses kaydı açıklaması

Başbakan Erdoğan, dün internete düşen MİLGEM ihalesiyle ilgili ses kaydı hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, ses kayıtlarıyla ilgili "Bir çok ihaleler yapılıyor birisi safdışı edilmiş olabilir" değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Erdoğan, Koç Grubu’nun kazandığı ancak sonradan iptal edilen Milli Gemi (MİLGEM) ihalesiyle ilgili internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili sessizliğini bozdu.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile işadamı Metin Kalkavan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında ihalenin nasıl iptal edildiği anlatılıyordu.

Başbakan Erdoğan, Ankara'da yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi. Erdoğan, suçlamalara bugün cevap verdi:

MİLGEM İHALESİ

"Bir çok ihaleler yapılıyor birisi safdışı edilmiş olabilir, şahsıma müracaatı olabilir, ben de dava et diyorum. Bu neticede devletin yüzlerce milyon dolar kazancı oluyor. İşte bunlar bu görüşmeyi dinleyecek kadar karaktersiz."

Sadullah Ergin o tapelerle ilgili konuştu

Radikal Gazetesinin haberine göre Ergin, "GDO'lu tapeler üzerinden yorum yapmak istemiyorum" dedi.

Ergin açıklamasında, "İllegal bir faaliyetin ürünü olan bu olayın içeriğini tartışarak ona meşruiyet kazandırmak istemiyorum. Kaale de almıyorum" dedi.

ADALET BAKANI İLE GÖRÜŞMESİ

Yine Erdoğan, yargıya müdahale ettiği suçlamaları yöneltilen eski Adalet Bakanı Ergin ile yaptığı telefon görüşmeleriyle ilgili şunları söyledi:

"Dün bir tane daha yayımladılar, Adalet Bakanımla benim görüşmem, bugün malum gazete yayınlamış, çünkü kendileriyle ilgili. Dönen dolapları tabii biz biliyoruz. Benim Adalet Bakanıma 'Bunu yakından takip et' dememden daha dogal, daha tabii ne olur. Bana ilgili kuruluşumun verdiği bilgiler, SPK'nın verdiği bilgiler çok çok tehlikeli bilgiler ve paralel yapı veya paralel yapının dışında yapılar, bu kirli ilişkiler, ister istemez 'Burayı yakından takip et' dememi gerektiriyor. Bunu ben ülkem için milletim için istiyorum."

ERGİN İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMELERDE NELER VARDI?

Yayımlanan görüşmelerden ilkinin konusu Aydın Doğan’ın SPK’ya muhalefet iddiasıyla hakkında açılan ve söz konusu telefon görüşmesi sırasında görülen dava.

Başbakan Erdoğan, Eski Bakan Ergin’e Aydın Doğan’ın görülecek olan davasında Doğan hakkında ağır bir sonuç çıkacağını söylüyor.

İkinci görüşmede Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan’ın davasının görüldüğünü ve Doğan hakkında beraat kararının verildiğini söylüyor. Mahkemenin hakiminin Alevi olduğu yönünde bir bilgi olduğunu söyleyen Ergin’e Erdoğan, SPK’nın ‘şok olduğunu’ söylüyor.

‘BUNLARIN MAHKUM OLMASI LAZIM’

Bunun üzerine davanın Yargıtay’a gideceğini daha sonra da Ceza Genel Kurulu’na gideceğini hatırlatan Erdoğan, süreç hakkında bilgi almak istiyor.

Adalet Bakanı Ergin ise Ceza Genel Kurulu’nda sorun olmayacağına garanti veriyor. Bu sözlerin üzerine ise Başbakan Erdoğan, SPK’nın hassasiyetini ‘kesinlikle bunların mahkûm olması lazım’ sözleriyle belirtiyor.