BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Yeni Ford Mustang'den bir ilk

Yeni Mustang, yaklaşık 50 yıllık üretim geçmişinde Avrupa'da ilk kez satışa sunulacak.

Abone ol

Cenevre Otomobil Fuarı'nda Ford'un yeni seri üretim ve konsept modellerinin yanı sıra geliştirilmiş yeni teknolojiler de Avrupalı müşterilerin beğenisine ilk kez sunuldu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre fuarda, Yeni Focus'un yanında "Yeni Mustang" ve "Edge Konsepti" Avrupa'da ilk kez müşterilerin karşısına çıktı.

Yeni Mustang, yaklaşık 50 yıllık üretim geçmişinde Avrupa'da ilk kez satışa sunulacakken, C-MAX Solar Energi Konsepti ile güneş enerjisiyle çalışan türünün ilk örneği de Avrupa'da ilk kez görücüye çıkıyor. Fuarda ayrıca, Yeni Ford Edge Konseptinin yanında, Dakar Rally Ford Ranger ve Ford SYNC 2 de yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford'un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Stephen Odell, Eylül 2012'de açıkladıkları One Ford stratejilerinin gücüyle Avrupa'daki operasyonlarında dönüşüm gerçekleştirmeye söz verdiklerini anımsatarak, "Kabuğumuza çekilip piyasadaki durgunluğun geçmesini beklemek yerine kendimizi, ürün geliştirme çalışmalarımızı hızlandırmaya ve müşterilerimize daha fazla araç ve teknoloji sunmaya adadık. 5 yıllık bir süre içerisinde en az 25 yeni aracı piyasaya sunacağımıza söz vermiştik. Bu zamana kadar 11 aracın lansmanını gerçekleştirdik ve sadece 2014 yılında en az 10 yeni araç daha geliyor" değerlendirmelerini yaptı.