BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan fireli Yüce Divan oylamasına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4 eski bakanla ilgili dün TBMM'de yapılan Yüce Divan oylamasında AK Parti'nin fire verdiği iddialarına ilk yorum geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya ziyareti öncesi gazetecilerin Yüce Divan oylamasında AK Parti'nin fire verdiği yönündeki sorularını yanıtladı.

4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesiyle ilgili "Hayırlı olsun derim" diyen Erdoğan, muhalefet partilerinin Yüce Divan ısrarını eleştirdi.

Erdoğan, sorular üzerine gazetecilere de "Ben sizden şunu beklerdim. Acaba 276 niye çıkmadı bunu sormalıydınız. Veya 276’yı bulamayanlara bu soruyu sormanız gerekirdi" diye yüklendi.

Erdoğan'ın dünkü oylamaya ilişkin açıklamaların devamı şöyle:

"Şimdi cumhurbaşkanı olarak böyle bir değerlendirmeyi ancak bir vatandaş olarak yapabilirim fakat bu makama beni getiren halkıma ister istemez bunu cevapsız bırakmamak gibi bir sorumluluğu da taşıyorum. Bu yapılan oylamanın amacı nedir? Bu 4 tane arkadaşımız yüce divana gidecek mi gitmeyecek mi? Ben sizden şunu beklerdim. Acaba 276 niye çıkmadı bunu sormalıydınız. Veya 276’yı bulamayanlara bu soruyu sormanız gerekirdi. Bu soruları yöneltenler birincil mahkemenin takipsizlik kararını neden görmezden gelirler. Orası mahkeme değil mi, yargı değil mi? Komisyona bu işi götüren muhalefet değildir, iktidardır. İktidar istemeseydi komisyona götürmeyebilirdi. Attıkları bütün adımlarda mücadele sonuç 4 bakan arkadaşımızın yüce divana gitmemesi yönündedir. Buna sadece hayırlı olsun demek yeterlidir diye düşünüyorum. "