BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan FETÖ'cülere yeni gözdağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de konuştu Pensilvanya'daki şarlatanların arkasına takılanların kendilerini akıllı zannettiklerini; ancak tüm mallarına en konulduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK'larla FETÖ ile bugüne kadar yapılamayan mücadelenin yapıldığını söyledi. FETÖ'ye verilen imkanların bu şekilde geri alındığını anlatan Erdoğan, ABD'de bulunan bir şarlatanın arkasına sığınanların bunun hesabını vereceğini kaydetti.

Erdoğan, ABD'deki Türk STK'ların düzenlediği toplantıda konuştu. 17-25 Aralık sürecinde, emniyet ve yargı ayağındaki örgüt üyelerinin darbe girişimine maruz kalındığını söyleyen Erdoğan, 15 Temmuz'da ise bu

Buradaki bir meczubun, şarlatanın arkasına takıldılar. Zannettiler ki biz gideceğiz. Hayır gidemeyeceksiniz.

kez TSK'nın içerisindeki azınlık bir grubun darbe girişimiyle karşılaşıldığını kaydetti. Darbe girişiminin milletçe püskürtüldüğünü söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

"17-25 Aralık sürecinde örgütün darbe girişimine maruz kalmıştık. 15 Temmuz'da bu kez TSK içerisindeki azınlık bir grubun darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Milletin namuslarını emanet ettiği silahları, millete çeviren kan dökün can alan teröristler bir kez daha hüsrana uğradı. Evlerine saklanacakları sandıkları aziz milletimiz, sokaklarda caddelerde adeta darbecileri kovalamıştır. Dünyada bunun benzeri bir başka millet yok. Bu nedenle ben milletimle iftihar ediyorum. Bu millet karakteriyle üstün millet, farklı millettir. Zira benim milletim şehadete yürüdü. Benim milletim demokrasisini, iradesini kimseye teslim etmeyeceğini göstererek yürüdü. F-16'lardan bombalar yağdırırken, helikopterden bombalar yağdırırken, tanklar yürürken gençlerimiz paletlerin arasına kendilerini atabildi. Hanım kardeşlerim parçalanmak pahasına da olsa o ZPT'lerin karşısına geçti. Şehitlerimiz oldu ancak elhamdülüllah vatan kurtuldu. Demek ki güç silahlarda değil onların F-16'ları varsa, onların tankları, topları helikopterleri varsa benim milletimde çıktı benim de imanım var dedi ve yoluna yürüdü. 

"NETİCE BİZİM İÇİN HAYIRLI OLDU"

Bir tarafta imanıyla yürüyen bir millet öbür tarafta ne yazıkki yeis halindeki bir imana sahip FETÖ örgütü. Netice çok çok hayırlı oldu. Rabbimiz öyle buyuruyor: Siz hakkınızda kötü zannedersiniz ama o hakkınızda hayırlıdır. Şimdi tam böyle oldu. Ve şu andaki süreç içerisinde normal zamanlarda yapamayacağımız çok şeyi yapabilme imkanına, gücüne sahip olduk. Biz bunlara araziler verdik, arsalar verdik. Eğitim için okul için verdik. Ne diye verdik. Biz bunları geri alabilir miydik? Alamazdık ama şimdi OHAL ile hepsini toparlayarak bu okulları devletimize teslim ettik. Vakıf ise onları vakıflara teslim ettik. İhanet şebekesindeki mal mülk varsa devlet el koymaya başladı. 

"BİR MECZUBUN, ŞARLATANIN ARKASINA TAKILDILAR"

İhanet şebekesinin üzerindeki mal ve mülk varsa devlet el koymaya başladı. Bunlar kendilerini akıllı zannettiler. Buradaki bir meczubun, şarlatanın arkasına takıldılar. Zannettiler ki biz gideceğiz. Hayır gidemeyeceksiniz. Hesapların üzerine bir hesap vardır o da Allah'ın hesabıdır. Bunun için milletimle ne kadar iftihar etsem azdır. Bu ihanet teşebbüsünü milletimizin destansı direnişi, siyasi partilerimizin ve medyamızın ilkeli duruşu sayesinde bertaraf ettik."

"BİZ BUNUN AMERİKALI DOSTLARIMIZA ANLATAMADIK"

O gece Türk milleti sadece ülkemiz içindeki vesayet odaklarına değil, tüm dünyadaki şiddet yanlılarına ders verdi. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ ve Pensilvanya'da yaşayan kişi var. Biz bunun Amerikalı dostlarımıza hala anlatamadık, kabul ettiremedik. Hala yargı vesaire vesaire. 85 koli dosya gönderdik. Ama bu dosyalar onun size iadesini gerektirmiyor. Bizden 10 teröristi yakalamamızı istediler. 9'unu yakaladık teslim ettik. Kendileri hala bu teröristi saklıyorlar.

"BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ"

Ne yaparlarsa yapsınlar. Bu şahsın iadesini veya tutuklanmasını kendilerinden istedik. Aramızdaki suçluların aidesi sözleşmesine göre tutuklamaları gerekir. Ama bunlar bunu hala temin ediyorlar. Bu ilişkilerimize er veya geç zarar verecektir. Biz stratejik ortağız. NATO'da beraberiz, birçok ikili bağlantılarımız var ve hala bu konuda gerekli adımların atılmasını sabırla bekliyoruz. ABD'deki FETÖ unsurları tarafından özellikle kongre nezdinde ülkemiz aleyhinde karalama faaliyetine girişileceği anlaşılıyor. Orada FETÖ'cüleri konuşturuyorlar. Biz ABD düşmanı birisini çıkartıp parlamentomuzda konuştursak ABD yönetimi buna nasıl bakacak? Herhalde pek de memnun olmayacaklar. Bize kendileri anti-Amerikancılık yaygın diyorlar. Kusura bakmayın. Bu milletimizin kararıdır. 15 Temmuz'u darbeye maruz kalan milletimizden değil, bizzat darbeyi yapanlardan dinleyecek kadar siyasi iradelerini kaybetmişler. Böyle bir şey olamaz."