BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  GÜNCEL

Atatürk'ün resmi kaldırıldı mı TBMM'den açıklama

Atatürk portresinin kaldırılarak yerine 2. Abdülhamit'in resminin asıldığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın habeni yalanladı, söylentilerin provokasyon amaçlı olduğunu söyledi.

Abone ol

Ankara'yı karıştıran iddiayla ilgili TBMM Başkanı İsmail Kahraman'dan açıklama geldi. TBMM'den yapılan açıklamada, Atatürk'ün portresi yerine 2. Abdülhamit'in resminin asıldığı iddiaları yalanlanarak, çıkarılan haberleri ise provokasyon olarak değerlendirildi.

TBMM'den yapılan açıklamada, söz konusu portrenin bulunduğu yerde yapılan proje aslına döndürme çalışmaları için Bilim ve Değerlendirme Kurulu'nun onayının alındığı belirtilerek, bu onay çerçevesinde çalışmalara başlandığı ifade edildi.

"ATATÜRK'ÜN RESİMLERİ BULUNMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Bombalama sonucu hasar gören kısımlarla ilgili onarım ve tadilat çalışmalarının devam ettiği hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:

“Tadilat ve onarım yapılan kısımlarda bulunan, bahsedilen portre de dahil, duvara montajlı tüm resim, portre, televizyon ve aksesuarlar yerlerinden çıkarılmış ve yerlerine de herhangi bir resim ya da obje asılmamıştır. Haberlerde iddia edildiği gibi TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman’ın Atatürk’ün portresinin bulunduğu yere Sultan II. Abdülhamit’in portresini astırdığı haberleri tamamen gerçek dışı, yalan, tezvirat ve provokasyon amaçlıdır. Meclisimizin her yanında, her odasında Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün resimleri bulunmaktadır ve bulunmaya da devam edecektir.”