BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51
HABER /  GÜNCEL

Gözaltındaki Twitter fenomeni için karar verildi!

FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan fenomen twitter hesabının kullanıcısı serbest bırakıldı.

Abone ol

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da 157 bin takipçisi bulunan "Türkiye Gerçekleri" isimli hesabından Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) amaçları doğrultusunda paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Mesut Aykın, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Twitter’da "Türkiye Gerçekleri" hesabında 157 bin takipçisi olan Mesut Aykın polis tarafından gözaltına alındı.

Aykın, 20 Eylül’de soruşturma savcısına ifade verdi. Savcılık, Aykın hakkında "Türkiye Gerçekleri" adlı hesabı kurduğu ve yönettiği, FETÖ / PDY’nin faaliyet ve amaçlarına hizmet edecek şekilde paylaşımları süreklilik içerisinde gerçekleştirdiği, ancak terör örgütüyle hiyerarşik bağı bulunduğuna dair herhangi bir tespitin yapılamadığı ve samimi ikrarda bulunduğu gerekçeleriyle adli kontrol şartı uygulanmasını talep etti.

HER HAFTA İMZA VERECEK

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği de savcılığın talebi doğrultusunda şüpheli Mesut Aykın’ın dün adli kontrol şartı uygulanmasını kabul etti. Aykın hakkında yurtdışına çıkış yasağı koyan mahkeme, haftada bir en yakın karakola imza vermesine de karar verdi.