BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan esnafa müjde

Başbakan Erdoğan, ”Esnafımızı reel faiz karşısında ezdirmeyeceğiz” dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Nasıl enflasyon karşısında halkımızı ezdirmiyorsak esnafımızı da reel faiz karşısında ezdirmeyeceğiz” dedi.

Başbakan Erdoğan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (İESOB) bağlı Çamdibi Esnaf Odası hizmet binasının açılışını yaptı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, iktidara geldikleri günden itibaren, toplumun her kesimiyle anlamlı şekilde görüş alışverişinde bulunarak, sorunları tespit etmeye ve çözüm yolları bulmaya gayret ettiklerini, bugüne kadar bunda başarılı olduklarını kaydetti.

Bugünü daha iyi anlayabilmek için dünle kıyaslamak gerektiğini dile getiren Erdoğan, basit bir hesap yapıldığı takdirde iktidarları döneminde elde edilen başarının daha iyi görüleceğini belirtti.

İktidarları döneminde esnaf için de önemli kazanımlar sağladıklarını, bu dönemde esnafa verilen kredi miktarında önemli ölçüde artış sağladıklarını, faiz oranlarını düşürdüklerini anlatan Erdoğan, “Nasıl enflasyon karşısında halkımızı ezdirmiyorsak esnafımızı da reel faiz karşısında ezdirmeyeceğiz” dedi.

Erdoğan, İzmir'e de büyük önem verdiklerini ve bugüne kadar başta UNIVERSIADE olmak üzere birçok yatırıma imza attıklarını söyledi.

UNIVERSIADE 2005'i, organizasyonunun başlamasına 9 ay gibi kısa bir süre kala önlerinde bulduklarını ve bunu başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, bugüne kadar bu konuda hiç konuşmadığını ama başkalarının bununla övündüğünü, kendilerinin ise eleştiriye maruz kaldığını söyledi.

“Ama yine de bizim için önemli olan Türkiye'nin itibarıydı” diyen Başbakan Erdoğan, İzmir çevre yoluna ilişkin verdiği sözü bugüne kadar yerine getirememiş olmanın sıkıntısı içinde olduğunu belirtti.

Erdoğan, “Planda projede bazı olumsuzluklar, değişiklikler oldu ve bu yüzden gecikti. Ama işte Bayındırlık ve İskan Bakanımız burada, valimiz burada. Bu yıl sonu itibarıyla büyük ölçüde, en geç önümüzdeki yılın ortalarında tamamen bitecek. Ayrıca İzmir gayet modern bir havaalanına kavuşuyor. En geç ekim ayında da bu havaalanı hizmete girecek” diye konuştu.

TOBB GENEL KURULUNDAKİ TABLO

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam da iktidarın iş başına geldiği günden bu yana ileride de anılmaya değecek önemli hizmetler yerine getirdiğini söyledi.

Susam, dün yapılan TOBB genel kurulunda iktidar ve muhalefet partisi liderlerinin el ele verdiği birlik görüntüsünün, Türkiye'nin özlemle beklediği bir manzara olduğunu dile getirdi.

Susam, Başbakan Erdoğan'a bir teşekkür plaketi verdi.