BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.504,32
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Danimarka'yı böyle uyardı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kopenhag'a yaptığı ziyarette Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ile bir araya geldi.

Abone ol

Kopenhag'da bulunan Başbakan Erdoğan , Danimarka Başbakanı Thorning-Schmidt ile görüştü. Görüşmede Erdoğan, meslektaşına Roj TV ve Danimarka'da faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarına ilişkin uyarıda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kopenhag'a yaptığı ziyarette Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ile bir araya geldi. Görüşmeye beklendiği gibi terör örgütü ve onu destekleyen Roj TV damgasını vurdu.

NTV'nin haberine göre, Erdoğan, görüşmede Danimarkalı meslektaşı Thorning-Schmidt'ten Roj TV ile ilgili mahkeme kararına uymalarını istedi.   35681.jpg

"Geçen yıl Danimarka mahkemesi Roj TV'nin kapanması kararı aldı. Bunu takdirle karşıladık. Ama bölücü yayın organı hala ülkenizde faaliyette" diyen başbakan Erdoğan bunun ciddi bir çelişki olduğunu söyledi.

"SUÇLULARIN İADESİ ANLAŞMASINA UYMUYORSUNUZ"

Erdoğan'ın Danimarka Başbakanı ile görüşmesinde üzerinde durduğu bir diğer konu da ülkede faaliyet gösteren PKK ve DHKP-C mensubu teröristlerle ilgiliydi.

Bu konuda da ciddi tespit ve bilgileri olduğunu vurgulayan Erdoğan Schmidt'ten suçluların iadesi anlaşmasına uymalarını istedi.

"Sadece siz değil, diğer Avrupa ülkeleriyle de aynı sıkıntıları yaşıyoruz" diyen Erdoğan terör örgütü mensuplarının uzun vadede Danimarka'ya da sıkıntı yaşatabileceği uyarısını yaptı.35684.jpg

"OBAMA GİBİ KORUNDU"                            

Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın Danimarka ziyaretinde adeta Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama gibi korunması dikkat çekti.

Başbakan'ın Kopenhag'da gideceği her yeri bomba arama köpekleriyle saatler öncesinden didik didik arayan Danimarka polisi adeta kuş uçurtmadı.

Güvenlik önlemlerinin artırılmasının Ankara'da AK Parti ve Adalet Bakanlığı’na yönelik saldırılarla ilgili olduğu ve istegin Danimarka makamlarından geldiği de öğrenildi.