BIST 9.984
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.432,54
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan CHPye tam destek

Erdoğan, CHP'nin çarşaf açılımını ayakta alkışladı. 'Nihayet anladılar' diyen Başbakan yeni açılımlar bekliyor.

Abone ol

CHP'nin çarşaf açılıma Başbakan Erdoğan'dan büyük övgü. Çarşaflı kadınlara parti rozeti takılmasını asil bir çıkış olarak gören Erdoğan  
Baykal'a dik dur tavsiyesinde bulundu.

Erdoğan'ın eleştiri oklarında kömür yardımlarını eleştiren muhalefet vardı. "Yandaşlarına dağıtıyorlar" ifadesini çok çirkin bulan Erdoğan, tepkisini "elinize dilinize dursun" sözleriyle dile getirdi
.

Erdoğan partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap etti. Bu arada AK Parti'ye geçen 20'nin üzerindeki belediye başkanına Erdoğan parti rozeti taktı.

-Yeni bir döneme giriyoruz. Bunlar beni sevindiriyor. Eğer hakikaten asil bir çıkışsa asil bir hareketse, ben bu değişim dönüşümü yapanları huzurlarınızda kutluyorum.

-Bu asil bir duruş. Bu, güzel bir gelişmedir. Türkiye'yi nihayet doğru şekilde anlamaya çalıştılar. Her ne kadar, 29 Martta bir seçim varsa da... Böyle bir yaklaşımın olması, rozetlerin takılması güzeldir.

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, bu benim hakkım değil mi? Hakkım. Çünkü yıllarca farklı kesimlerin, farklı düşüncelerin, farklı giyim tarzlarının bu ülkede yaşadığının farkına hamdolsun nihayet vardılar.

-Bu gelişmeler güzel şeyler. Temennim odur ki bunun arkası gelsin, kesilmesin. Tabi olumsuz çıkışlar olacaktır. Sayın Baykal buna karşı dik durmalı, boyun eğmemeli.

-Bu duruş böyle devam ederse inanın ülkenin birçok sorunu da çok daha çabuk çözülür. Siyasetin temeli tutarlı olmaktır, dürüst olmaktır aynı çizgide olmaktır. Aksi hep istismarlarla anılır, hep kaybettirir.

-Ülkemde yoksul olan kesimlere hitap ediyorum. Ben diyorum ki iş gücü olmayan vatandaşım, dar gelirli vatandaşım, git kaymakamlığa müracaatını yap.

-Sosyal dayanışma ve yardımlaşma fonu senin yardımına ulaşacaktır.
Müracaat ettiği zaman 150 YTL alır, yemeği gider, kömürü gider. Çocukları içinde erkek kız ilköğretim ortaöğretim onlara da her ay destek gider.

-45 metrekarelik yeni daireler yapmamız lazım. Hiç bir geliri olmayanları bulup onlardan kira almayacağız. İş bulana kadar. sonra ayda 100 YTL taksit alacağız.

-Kömür yardımlarını diline dolamışlar. Şu ifade çok çirkin. "Yandaşlarına dağıtıyorlar" diyorlar. Elinize dilinize dursun. Bütün bu yardımlar kaymakamlarımız vasıtasıyla fakir fukaraya dağıtıyorlar.

-Onlar köy yolunu, mezrayı bilmez. Orada 10 hane bile olsa farketmez. İnsan var orada ulaşacaksın suyunu yolunu götüreceksin. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin.

-Kriz en az zararla atlatacaktır. Kimse hükümeti sıkıştırarak "neden bizde böyle paket yok?" diyerek her hangi bir şey beklemesin. Biz açıklayacağımız paketler için taraflarla görüşüyoruz ama kusura bakmasınlar ama krizi fırsata dönüştürme pirimi kimseye vermeye niyetimiz yok.

-Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Açıkça söylüyorum. Krizde puslu havayı sevenler var. Bunlara fırsat vermeye niyetimiz yok. Kim nasıl etkileniyor bu önemli.

-Bu kriz AK Parti'nin çıkardığı kriz değildir. Krizin kaynağı Amerika'dır, Avrupa'dır. Oradan gelen rüzgar söz konusu. En az bizi inşallah etkileyecek. Sınırların kapatılması mümkün değil. Dayanışma ile krizin etkileri hızla atlatılacaktır.

-Ticarette 2010 sonunda 6 milyar dolar hedeflyoruz. Doğalgaz hattı Ceyhan'dan Hindistan'a uzanacak. Boğazlarımız ham petrol taşıyıcılığından kurtulmuş olacak. Beraberinde navlun fiyatları da inecek.