BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.466,89
HABER /  GÜNCEL

Ayı ölü numarısını yedi

Bir çiftçi ayının saldırısına uğradı. Ağır yaralan çitfçi çareyi ölü numarası yapmakta buldu.

Abone ol Artvin'in Şavşat ilçesinde bir çiftçi, ayının saldırısından ölü numarası yaparak, ağır yaralı olarak kurtuldu.

Eskikale köyünde çiftçilik yapan Yunus Keskin'e (30), arkadaşı Adem Seçkin ile ot taşımak için gittiği Avcılar Mahallesi'nde ayı saldırdı.

Ayının yere düşürüp ısırdığı Keskin, yaklaşık 10 dakika mücadele ettiği ayının darbelerinden kurtulmak için, yol kenarındaki yamaca doğru hamle yaptı. Kendisini bırakmayan ayıdan kurtulmayı başaramayan Keskin, ayı ile birlikte 50 metrelik yamaçtan yuvarlandı.

Yuvarlanmalarına karşın ayıdan yine kurtulamayan Keskin, nefes almayıp ölü numarası yaptı. Bu sırada ayıyı korkutmak için sürekli bağıran Adem Seçkin, yamaçtan kaya parçaları yuvarladı. Dikkati dağılan ayı, Keskin'i bırakarak kaçtı.

Yüzü, sol bacağı ve belinden yaralanan Keskin, arkadaşının sırtında yamaçtan çıkarılarak ambulansla kaldırıldığı Şavşat Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Keskin, hasta yatağında yaptığı açıklamada, bu yıl köylerinde ayı saldırısına uğrayan üçüncü kişi olduğunu belirterek, ''Ayılar ürünlerimize zarar vermekle kalmayıp bu şekilde canımıza da zarar veriyor. Ayıların vurulması yasak. Bu konuda köylüye yardımcı olunması gerek. Bizler ne yapalım, hayatımız tehlikedeyken ayıya karşı el pençe mi duralım'' dedi.