BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,19
ALTIN 2.480,69
HABER /  GÜNCEL

Aşk birinci seks ikinci sırada

CETAD araştırmasına göre gazetecilerin cinsellik ve cinsel sorunlara bakışı toplum genelinden farklı değil.

Abone ol

Kızlık zarı, bekaret ve namus kavramlarında erkek gazeteciler tutucu, beş gazeteciden biri töre cinayetlerinin anlaşılabilir olduğu görüşünde.

Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği CETAD, ‘Türk Medyasının Cinselliğe ve Cinsel Sağlığa Yaklaşımı’ konulu bir araştırma yaptı.

Namus cinayetlerinden, cinsel mutluluğun önündeki engellere kadar pek çok konuda gazetecilerin bakış açısını yansıtan araştırmadan ilginç sonuçlar çıktı.

Gazetecilerin büyük kısmı cinselliği ‘aşk’la ilişkilendiriyor, ‘seks’ ikinci sıraya yerleşiyor ve her 4 erkek gazeteciden biri ilk cinsel deneyimin her iki cins için de evlilikte gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyor.

Her beş gazeteciden biri namus ve töre iddiasıyla işlenen cinayetlerin ülkemizin gelenekleri çerçevesinde anlaşılabilir ve kabul edilebilir olduğu görüşünde.

Araştırmayı NTVMSNBC’ye değerlendiren Doç. Dr. Cem İncesu, “2006’da yaptığımız araştırmada töre cinayetlerini kamuoyuna sormuştuk, o zaman da beş kişiden biri, “töre ve namus cinayetlerini anlayışla karşılayabilirim” demişti. Aynı oran medyada da çıktı. Beni en çok şaşırtan sonuç bu oldu” dedi.