BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.425,14
HABER /  SPOR

Bakanın oğlu sahayı bastı

Futbol anarşisine sonunda Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun oğlu da karıştı. Sahayı bastı, hakeme hakaret etti ve...

Abone ol Türkiye 3. Lig dördüncü grupta şampiyonluk mücadelesi yapan Kastamonuspor’un pazar günü Gümüşhanespor ile oynadığı karşılaşmada sahaya idareci olarak çıkan Bakan Başesgioğlu’nun oğlu Hakan Başesgioğlu maçın hakemine hakaret edince Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Olay grupta maça 24 puanla lider durumda çıkan Kastamonuspor’un takipçisi Gümüşhanespor’a 2-0 yenildiği maçta patlak verdi. Hakem Hasan Küpeli’nin kararlarına sinirlenen Hakan Başesgioğlu yönetici olarak oturduğu yedek kulübesinden fırlayarak sahaya girdi. Ceza alanı içine kadar gelen ve Küpeli’ye hakaret eden Başesgioğlu hakem tarafından tribünlere gönderildi.

Hakem ve maçın temsilcisi tarafından rapor edilen Başesgioğlu dün hukuk kurulu tarafından tedbirli olarak PFDK’ya gönderildi. Hakan Başesgioğlu’nun asgari bir ay hak mahrumiyeti cezası alacağı bildirildi. 

TARİHE GEÇTİ 

Sporda Şiddeti Önleme Yasası’nın uygulayıcısı olan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı’nın oğlunun futbolda bir şiddet olayına karışması şaşkınlık yarattı. Hakan Başesgioğlu tarihe ceza alan ilk bakan oğlu olarak geçecek.

BAKAN KARIŞMADI 

Oğlunun hakeme hakaret ederek sahadan atılması olayını öğrenen Bakan Murat Başesgioğlu’nun hakem ve temsilci raporlarına herhangi bir şekilde müdahale etmediği öğrenildi.

Bakanın sadece söz konusu olayın medya tarafından öğrenilip öğrenilmediği konusunda Futbol Federasyonu eski yönetim kurulu üyesi Serdar Güzelaydın’ı aradığı ve araştırma yapmasını istediği bildirildi.