BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.514,09
HABER /  DÜNYA

En büyük islami vakıf yargıda

ABD'nin en büyük müslüman vakfı Hamas'a finansal yardım ettiği gerekçesiyle yargılanıyor...

Abone ol

İNTERNETHABER

Bu iddia, terörizme yapılan 11 Eylül saldırısından beri ortaya atılmış en büyük finansal yardım iddiası.

Teksas'ta kurulan ve dünyanın dört bir yanında faaliyetleri olan ABD'nin en büyük islam vakfı Holy Land Foundation for Relief and Devalopment (Kutsal Topraklar Vakfı) Hamas'a şimdiye değin 12 milyon dolardan fazla bir para yardımı yaptığı gerekçesiyle yargılanıyor.

Vakfın başkanı Ghassan Elashi ve genel müdürü Shukri Abu-Baker 69 ayrı iddia ve şikayetten dolayı yargılanıyor. Bu iddialar arasında terör örgütüne para sirkülasyonu sağlamak ve vergi kaçırmak da var.


Diğer yönetici ve müdürlerden Mufid Abdulqader ve Abdulrahman Odeh üç ayrı komplo ve suikast iddiasıyla; Mohammed El-Mezain de suikast ve teröre destek iddiasıyla yargılanıyor.

The Holy Land Grup da 32 ayrı suçla gündemde. Beş yönetici ve grup hakkında yapılan iddialar ve başlayan mahkeme ise müslümanları kızdırdı. 1995-2001 yılları arasında Hamas'a finansal destek veren vakıflar toplamda 12.4 milyon dolar sağlamıştı. Ama Holy Land Foundation için bunun doğru olamayacağı söyleniyor.

Vakfın müslüman ailelere yardım amaçlı kurulduğu ve u güne kadar özellikle İsrail saldırılarından dolayı mağdur olan Filistinli ailelere yardım ettiği belirtiliyor.

Ghassan Elashi'nin kızı, babasının 'kurtardığı hayatların bedelini ödediğini' söyledi. "Zor durumda olan savaş mağduru ailelere yardım etmek terörü desteklemek midir?" diye soruyor Noor Elashi?