BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan CHP ve MHP'ye fıkralı cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MÜSİAD Genel Kurulu'nda çözüm süreci ile ilgili muhalefete fıkrayla yüklendi.

Abone ol

Çözüm sürecine destek vermeyen CHP ve MHP Başbakan Erdoğan'ın hedefindeydi. "Tarihi bir süreçten geçiyoruz" diyen Erdoğan, iki partiyi Nasreddin Hoca fıkrasıyla vurdu.

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 22. Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Olağan Genel Kurulu'nun açılışında yaptığı konuşmada çözüm sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte o konuşmanın satır başları:

CHP VE MHP'YE FIKRALI GÖNDERME

"Nasreddin hoca bir gün Akşehir’de camide vaaz vermek için kürsüye çıkar. Ancak canı çok sıkkın olan ve bir şey anlatacak hali olmayan Hoca, bu durumdan kurtulmak için; "Ey cemaat bugün size ne söyleyeceğimi biliyor musunuz" diye sormuş.

Camideki topluluk: "Bilmeyiz" diye karşılık verince Hoca:

-"Siz bilmeyince ben size ne söyleyeyim" diyerek kürsüden inmiş ve camide kendisini dinlemeye hazırlanan topluluğu yüzüstü bırakarak cübbesini giydiği gibi camiyi terk etmiş.

Hoca ertesi günü yine vaaz vermek için aynı kürsüye çıkmış. Bu sefer yine topluluğa aynı soruyu sormuş camideki topluluk bu sefer hocayı kaçırmamak için:

-"Biliriz" cevabını vermiş, Hoca bu seferde onlara:

-"Madem ki biliyorsunuz o halde benim söylememe ne gerek var" demiş ve yine topluluğa küserek cübbesini giydiği gibi camiyi terk etmiş.

Ertesi gün camideki topluluk hocayı vaazdan kaçırmamak için yarısı biliriz yarısı da bilmeyiz demeyi kararlaştırmışlar.

Hoca ertesi gün vaaz için kürsüye çıktığında topluluğa yine aynı soruyu sormuş. Toplulukta daha evvelden kararlaştırdıkları gibi bazıları biliriz bazıları da bilmeyiz diye karşılık vermiş. Bu sefer hoca büyük bir ciddiyetle topluluğa dönerek onlara:

-"Ne âla öyleyse bilenleriniz bilmeyenlerinize öğretsin cevabını vererek yine kürsüden inmiş ve cübbesini giyerek camiyi terk etmiş."

Türkiye’de kardeşliğin tarihi yeniden yazılırken kimse dışarıda kalmasın istedik. Ana muhalefet ve diğeri (CHP-MHP) bu işin dışında durmayı hatta karşısında durmayı tercih ettiler.

CHP hiçbir şey bilmiyoruz, anlamıyoruz diyor. Türkiye’de herkesin gördüğünü anladığını maalesef CHP genel başkanı duymuyor görmüyor anlamıyor.

Bir zahmet MHP genel başkanı CHP genel başkanına olup biteni anlatsın.

Zaten ikisi de aynı yolun yolcusu tek yumurtanın ikizleri…Bilen bilmeyene anlatsın. Ha yine de anlamazlarsa biz Akil İnsanlar Heyeti’nden rica ederiz CHP genel başkanına anlatırlar."

HEDEFE ÇOK YAKLAŞTIK

''Anneler 4 aydır derin bir oh çekiyor. Türkiye'nin her yerinde anneler dualar ediyorlar. Denizli'de bir şehit annesi diyorki keşke bu süreç 6 ay önce başlasaydı da benim Vedat'ım şehit olmasaydı. Ahh benim annem biz bu süreci 2002 yılında başlattık ama neler çektik neler. Keşke nice koç yiğitler düşmeseydi. Ama bugün hedefe çok yaklaştık.''

TERÖR BİTİNCE GÜZEL OLACAK!

''Terör bitince güzel olacak. Her meselemizi şiddetten uzak çözüme kavuşturacağız. Bu sadece bir başlangıçtır. Bu başlangıcı en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Kalıcı barış için bu süreçte herkesin ama herkesin etkin bir şekilde rol olmasını rica ediyorum.

Gün tribünlere oynama günü değildir. Çözümün parçası olmayanlar sorunun tarafı olurlar. Herkesin eliyle, diliyle, dualarıyla bu sürece destek olmaya davet ediyorum.

Bu sürece muhalefetinde destek olmasını istedik. Kapılarına gitmek için randevu istedik. Ama CHP Genel Başkanı hala bilmediğimiz anlamadığımız bir süreçte olmayız diyor. Türkiye'de herkesin anladığını gördüğünü malesef Kılıçdaroğlu görmüyor, duymuyor anlamıyor...

Türkiye için çok önemli tarihi bir süreçten geçiyoruz. MÜSİAD gibi bir çok derneğin bu sürece katkılarından dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu süreçte konuşmak yerine sessizliği tercih edenler de var. İmam Hatip okullarının kapatılması için harcadıkları çabanın yüzde 1'ini bu süreç için harcamıyorlar.''

ONLAR İÇİN KENDİLERİNİN NE KAZANDIĞI ÖNEMLİ

''Onlar için 76 milyonun kazandığı değil, kendilerinine ne kazandığı önemli. Sosyal sorumluluk ramazanda gıda paketleri dağıtmakla olmaz. Daha kalıcı çalışmalara yönelmek zorundayız.

Demokrasi ve hukuku güçlendirirken eş zamanı olarak kardeşlik hukukunu da güçlendirmeliyiz. Şu anda sona eren sadece 30 yıllık terör değil. Türkiye'nin karanlık bir devrinin kapıları kapanacak. Türkiye yeni bir evreye yeni bir kulvara geçiyor.''

KİMSE MAĞDURU OYNAMASIN

''Şu anda terörün sona ermesi noktasında aynı hattın tekrara oluştuğunu görüyoruz. CHP, MHP ve işçi partisi süreci baltalamak için uğraşıyor. Tek hedefleri var Silivri. Kimse mağduru oynamasın, bu ülke hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğünü kimse tartışmasın.''

MHP İŞÇİ PARTİSİYLE BİR ARADA OLARAK SEÇMENİNE HAKARET EDİYOR

''MHP ve İşçi partisi ortak bir gaye altında bir araya geldi. 1980 öncesi tabloya teşvik etmek istiyor. MHP ile işçi partisinin aynı çatı altında olması seçmenine ve Alparslan Türkeş'e yapılmış en büyük hakarettir.

Bu sürecin kalıcı olabilmesi için MÜSİAD'ın da, işçi örgütlerininde samimi gayret göstermesi bizim en büyük isteğimizdir. Bölgeye ziyaretler artmalı, fabrika bacaları tütmeli, somut yatırımlar yapılmalı. Hem bölgenin, hem de Türkiye'nin ekonomisini yeniden inşaa etmeliyiz.

Bölgedeki baharı kalıcı kılmak için beklemeden , ertelemeden yıllardır beklenen kucaklaşmayı gerçekleştirmeliyiz.''

10 YIL ÖNCE TÜRKİYE NASILDI?

''Bugün gerçekleşen Cumhuriyet'in güçlenmesidir. Bugün soruyorum Allah için başınızı iki elinizin arasına alın ve düşünün.. 10 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, bugün nasıl bir Türkiye var?''

Bunu her alanda düşünün. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, ekonomide... Nasıl bir Türkiye vardı, nasıl bir Türkiye oldu? Arkadaşlar rakamları açıkladı, ben o konulara girmeyeceğim. Ama marifet iltifata tabiidir..."