BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.426,61
HABER /  DÜNYA

TIPKI ATATÜRK GİBİ, KANUNİ GİBİ, ERDOĞAN GİBİ”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Bu millet korkakların peşinden hiç gitmedi. Bundan sonra da gitmeyecektir. Yiğitlerin, cesurların peşinde...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Bu millet korkakların peşinden hiç gitmedi. Bundan sonra da gitmeyecektir. Yiğitlerin, cesurların peşinden gidecektir. Tıpkı Atatürk gibi, tıpkı Fatih gibi, tıpkı Kanuni gibi, tıpkı Recep Tayyip Erdoğan gibi” dedi.
Bir dizi temasta bulunmak üzere geldiği Amasya’da valiliği ziyaret eden Bozdağ, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Öcalan’ın ev hapsi ya da meclise girebileceğine ilişkin halk arasında söylentiler olduğu sorusunu cevaplayan Bekir Bozdağ, “Bu süreç içerisinde pek çok kampanya var; karalama kampanyası var, iftira kampanyası var. Bir de bazıları kendi etrafına dönük konuşmalar yapıyor. Öyle kampanyalar var. Süre içerisinde olup bitenlerle ilgili değerlendirme yaparken burada bizi bağlayan bir şey var. O da şu; hükümetimizin yaptığı açıklamalardır. Sayın Başbakanımızın yaptığı açıklamalardır. Veya hükümet olarak attığımız adımlar, yaptığımız işlerdir. Yasamanın yaptığı işlerdir. Bunun dışında başkaları bir değerlendirme yapıyor. Terör örgütü veyahut da BDP veya MHP veya CHP bir değerlendirme yapıyor. Onlar kendi siyasal beklentileri, siyasal çıkarları, siyasal hedefleri doğrultusunda açıklamalar yapıyor. Ama bazıları da çıkıp bunu sanki AK Parti hükümetlerinin görüşüymüş gibi, AK Parti hükümetinin planıymış gibi, programıymış gibi başkalarının görüş ve düşüncelerini AK Parti hükümetine, partimize atfeden gayri ahlaki maalesef, yaklaşımlarda bulunuyor. Onun için diyoruz ki, başkalarının söyledikleri değil, bizim söylediklerimiz bizi bağlar. Başkalarının yapmak istedikleri değil, bizim yaptıklarımız bizi bağlar. Bu süreç içerisinde biz yaptıklarımızla, söylediklerimizle milletin gönlündeyiz. Daha önce de biz söyledik, böyle bir şey yok diye. Sayın Başbakanımız dahil hepimiz söyledik. Defalarca da tekrar ediyoruz sorular üzerine, böyle bir şey yok diye. Ama sürekli gündeme getiriliyor. Bunun sebebi çok açık. Halkımızın böyle bir tasarruftan rahatsız olacağı çok açık. Onun için de bu rahatsızlığı çoğaltmak, bu sürecin arkasına milletin koyduğu desteği azaltmak için bunlar uydurulan şehir efsaneleridir” diye konuştu.

“MİLLET, TERÖRÜ BİTİRME GÖREVİ VERDİ”
Hedeflerinin; Türkiye’yi, 30 yıldır devam eden terör belasından kurtarmak olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Seçimde milletimiz terörü bitirme görevini bize verdi. Terörü sonlandırma görevini bize verdi. Bize verdiği görevin gereğini yapıyoruz. İnşallah bu süreç neticesinde Türkiye terör belasından kurtulacaktır. Terörden arındırılmış, terörle, bölücü terörle en azından mücadelenin bittiği bir Türkiye daha güçlü bir Türkiye olacaktır, daha büyük bir Türkiye olacaktır. Büyük sıçramaları yaşayacaktır, iyi bir noktaya gidecektir. Türkiye’yi kimse tutamaz ondan sonra. 2023’e gitmek için 2023’ü Türkiye beklemeyecektir. 2071’i de beklemeyecektir. Bu hedefleri daha erken zamanda hayata geçirme imkanı bulacaktır. Kaçırılan güvenlik görevlileri serbest bırakıldı. Türkiye bir şey mi kaybetti? Memleketin birliği, dirliği zarar mı gördü? Kamu görevlileri anasına, babasına, eşine, evlatlarına kavuşunca Türkiye ne kaybetti? Silahlar sustu. Yaklaşık 4 aydır terörle mücadele kapsamında askerimizin, polisimizin, başkaca kamu görevlimizin, insanımızın şehit olmadığı, şehit edilmediği Türkiye var. Şehit haberleri gelmiyor. Türkiye şehit haberleri gelmiyor diye bir şey mi kaybetti? Hepimizin arzu ettiği, şehit haberlerinin olmadığı bir Türkiye oluşturmak değil mi? Bunun neresi kötü” şeklinde konuştu.

KAMER GENÇ’İN SÖZLERİ
Bozdağ, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin hakkında meclis genel kurulundaki sözlerinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu: “Şimdi ne söyleyeceğimi işin doğrusu bilemiyorum. Kamer Genç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en uzun görev yapan milletvekillerinden bir tanesi. Aynı zamanda darbecilerin doğrudan seçtiği bir danışma meclisi üyesidir. Yani öyle bir geçmişi var. Fakat ahlaki açıdan, üslubu bakımından onu nitelendirebilecek olumlu bir cümle, olumlu bir kelime bulma imkanı yok. Onun üslubuyla ona hitap edebilecek bir seviyeye de sahip değilim. Allah öyle bir seviyeye de bizi düşürmesin. Eğer bir gün düşürürse bil ki biz çok büyük yanlışlar yapıyoruz. Yani Türkiye adına, Türk parlamentosu adına, milletimiz adına, milletimizin iradesini temsil edenler adına Kamer Genç nedeniyle ben üzüntü içindeyim. Çünkü her sözü yüzümüzü kızartacak derecede. Onun belki kızaracak bir yüzü olmayabilir ama, onu dinleyenlerin yüzünü kızartacak derecede insanları maalesef rahatsız ediyor. Ama Kamer Genç konuşuyor. Söyleyecek lafımız yok. Milletimize havale ediyoruz. Vatandaşımız onu değerlendirecektir. Cumhuriyet Halk Partisi onu değerlendirecektir. Çünkü biz kötü sözde, kem sözde gayri ahlaki üslupta, usulde, küfürde yarış yapamayız, rekabet yapamayız. Bizim rekabetimiz iyilikte, güzellikte, güzel ahlakta, daha iyi olanı yapmada olur. Kamer Genç’e söyleyecek sözümüz yok. Ben sadece milletimizin ortaya koyduğu güzelliklerden daha fazla nasiplenmesini, milletimizin sahip olduğu güzel özellikleri daha fazla taşımasını dilerim.”

27 NİSAN E-MUHTIRASI
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 27 Nisan e-muhtırasının yıldönümüne ilişkin ise şunları kaydetti: “Eğer 27 Nisan bildirisi netice almış olsaydı, milletin iradesini temsil eden meclisimiz, hükümetimiz o bildiri karşısında esas duruşa geçmiş olsaydı, o zaman bir muhtıradan bahsedilebilirdi. Hükümetimizin duruşu sayesinde, parlamentomuzun büyük bir kısmının her ne kadar bazıları bu bildiriyi alkışlasa da, AK Parti grubunun onurlu duruşu sayesinde bu noktaya büyük bir dönüşüm olmuştur. Artık Türkiye’nin eski bir Türkiye olmadığının işaretidir. Darbe, muhtıra geldiği zaman fötrünü alıp giden bir siyaset anlayışından geliyoruz. Milletin emanetini ortada bırakıp kaçan anlayışlardan geliyoruz. Şapkasını alıp giden bir lider yok. Milletin emanetini ortadan bırakıp kaçan bir anlayış yok. Milletin iradesine müdahale etmek isteyenlere alkış tutan çoğunluk yapısı yok.”
Amasya Valisi A. Celil Öz’den ziyareti anısına hediye alan Bozdağ, beraberindeki AK Parti Amasya milletvekilleri Naci Bostancı ile Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve AK Parti İl Başkanı Osman Faik Salman’dan bilgiler aldı.
(İHA)