BIST 10.250
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.408,82
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ'dan muhalefete PKK sorusu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, PKK'nın çekilme kararını yorumladı ve muhalefetin eleştirilerine soruyla karşılık verdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Terör örgütü mensupları Türkiye topraklarını terk ediyorlar. Terk etmesinler mi, Türkiye'de mi kalsınlar? Türkiye topraklarının terörist unsurlardan arındırılmış olması bütün hükümetlerin amacı değil mi, bizim amacımız değil mi, hepimizin amacı" dedi.

Bozdağ, bazı programlara katılmak üzere geldiği Amasya'da, Vali Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bozdağ, bir gazetecinin, "27 Nisan bildirisinin yıl dönümü" olduğunu hatırlatması üzerine, 27 Nisan'ın "demokrasiye sahip çıkmanın yıl dönümü" olduğunu söyledi.

27 Nisan'ı, milletin iradesine, emanetine, hukuka sahip çıkmanın yıl dönümü olarak görmek gerektiğini vurgulayan Bozdağ, 27 Nisan'ın Türkiye'nin demokrasisi açısından, hukukun en büyük güç olması bakımından bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Bozdağ, "Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının en güzel işaretlerinden biri olmuştur. Hükümetimizin duruşu sayesinde, parlamentomuzun her ne kadar bir kısmı bu bildiriyi alkışlasa da AK Parti grubunun onurlu duruşu sayesinde bu noktada büyük bir dönüşüm olmuştur" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, sürecin Türkiye için önemli olduğunu vurguladı.

"Bu süreç neticeye erdiğinde Türkiye'de artık bir terör örgütü kalmayacaktır" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"O yüzden, sürecin içerisinde olup bitenlere dair herkes farklı birtakım yorumlara sahip olabilir, değerlendirme yapabilir. Bu, değerlendirme ve yorum yapanların kendi takdiri. Bizim hedefimiz Türkiye'yi 30 yıldır devam eden terör belasından kurtarmaktır. Milletimizin birliğini, dirliğini daha güçlü bir noktaya taşımaktır. Ülkemizin her bir yerinde, her karış toprağında huzuru, güvenliği tesis etmek ve bu iklimin kuşatıcılığını her bir insanımızın hissetmesini sağlamaktır."

Bu çerçevede kararlar alıp adımlar attıklarını dile getiren Bozdağ, "Bu adımları da milletimizin bize verdiği yetkiler çerçevesinde atıyoruz. Çünkü seçimde terörü bitirme görevini de bize verdi. Biz, milletimizin bize verdiği görevin gereğini yapıyoruz. İnşallah bu süreç neticesinde Türkiye terör belasından kurtulacaktır. Terörden arındırılmış, bölücü terörle mücadelenin bittiği bir Türkiye, daha güçlü bir Türkiye olacaktır" ifadelerini kullandı.

KORKU POMPALAYANLARA KULAK ASMAMAK LAZIM

Bozdağ, "olan bitene dair korku pompalayanlara" kulak asılmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Korku pompalayanlar kendileri korkuya teslim olduğu gibi Türk milletinin de teslim olmasını istiyorlar ama bu millet, korkakların peşinden hiç gitmemiştir, bundan sonra da gitmeyecektir. Yiğitlerin, cesurların peşinden gidecektir. Tıpkı Atatürk gibi, tıpkı Fatih gibi, tıpkı Kanuni gibi, tıpkı Recep Tayyip Erdoğan gibi, yiğit insanların peşinden gidiyor. Şimdi de aynen yoluna devam ediyor."

Çözüm süreci içinde Türkiye'nin birliğine, dirliğine zarar veren hiçbir şey olmadığını aktaran Bozdağ, sürecin amacının birliği ve dirliği güçlendirmek, huzuru, güvenliği, refahı her alanda, her karış toprakta tesis etmek olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE ŞEHİT HABERLERİ GELMİYOR DİYE BİR ŞEY Mİ KAYBETTİ?

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaçırılan güvenlik görevlilerimiz bırakıldı, Türkiye bir şey mi kaybetti? Memleketin birliği, dirliği zarar mı gördü? Kamu görevlileri anasına, babasına, eşine, evlatlarına kavuşunca Türkiye ne kaybetti? Silahlar sustu, yaklaşık 4 aydır terörle mücadele kapsamında askerimizin, polisimizin, başka kamu görevlisi ve insanımızın şehit olmadığı, şehit edilmediği bir Türkiye var. Şehit haberleri gelmiyor. Türkiye, şehit haberleri gelmiyor diye bir şey mi kaybetti? Hepimizin arzu ettiği, şehit haberlerinin olmadığı bir Türkiye oluşturmak, bunun neresi kötü? Terör örgütü mensupları Türkiye topraklarını terk ediyorlar. Terk etmesinler mi, Türkiye'de mi kalsınlar? Türkiye topraklarının terörist unsurlardan arındırılmış olması bütün hükümetlerin amacı değil mi, bizim amacımız değil mi, hepimizin amacı. Öyleyse Türkiye toprakları terörden temizlenmeli."

ÖCALAN'IN DURUMU

Bir gazetecinin, "Öcalan'ın cezasının ev hapsine dönüştürüleceğine ilişkin iddialar olduğunu" hatırlatması üzerine Bozdağ, böyle bir şeyin olmadığını söyledi.

Çözüm süreci içinde pek çok karalama kampanyası yapıldığını anlatan Bozdağ, terör örgütünün, BDP, MHP ve CHP'nin kendi siyasal beklentileri, siyasal hedefleri doğrultusunda açıklamalar yaptığını söyledi.

Başkalarının değil kendi söylediklerinin kendilerini bağladığını aktaran Bozdağ, şunları kaydetti:

"Başkalarının yapmak istedikleri değil, bizim yaptıklarımız bizi bağlar. Bu süreç içerisinde de biz, yaptıklarımızla, söylediklerimizle milletin önündeyiz. Daha önce de biz söyledik, 'böyle bir şey yok' diye. Sayın Başbakanımız da söyledi. Defalarca da tekrar ediyoruz ama sürekli gündeme getiriliyor. Bunun sebebi çok açık, halkımızın böyle bir tasarruftan rahatsız olacağı çok açık. Onun için bu rahatsızlığı çoğaltmak, bu sürecin arkasına milletin koyduğu desteği azaltmak için bunlar uydurulan şehir efsaneleri."

CHP'li GENÇ'İN BAKAN ŞAHİN'E YÖNELİK SÖZLERİ

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bir gazetecinin "CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözleri" ile ilgili sorusu üzerine, şu yanıtı verdi:

"Ne söyleyeceğimi işin doğrusu bilemiyorum. Kamer Genç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde en uzun görev yapan milletvekillerinden biri. Ahlaki açıdan, üslubu bakımından onu nitelendirebilecek olumlu bir cümle, kelime bulma imkanı yok. Onun üslubuyla ona hitap edecek bir seviyeye de sahip değilim. Allah öyle bir seviyeye de bizi düşürmesin."