BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

BARO BAŞKANI’NDAN BAKAN ERGİN’E CEVAP

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, kendisinden, “baro üyesi avukatlara dava açılmasına neden olan görüntüleri alıp izlemesini, Almanya’...

Abone ol

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, kendisinden, “baro üyesi avukatlara dava açılmasına neden olan görüntüleri alıp izlemesini, Almanya’daki bir yargılamada benzer bir uygulama yapılıp yapılamayacağını muhakeme etmesini” rica eden Adalet Bakanı Sadullah Ergine’e cevap verdi.
Avrupa Ceza Baroları Birliği tarafından düzenlenen ’Ceza Muhakemesinde İnsan Hakları’ ana temalı konferansa katılan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’a, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in konferansta söylediği, "İstanbul Barosu’yla ilgili açılan davalara neden olan duruşmalardaki görüntüleri alıp izlemesini ve Almanya’daki bir davada aynı uygulamanın yapılıp yapılmayacağını düşünmesini isteyeceğim" sözleri soruldu. Kocasakal, “Sayın Bakan kendince Türkiye ile ilgili bir fotoğraf çekti. Bence de herkes o görüntüleri izlesin. Acaba Almanya’da Avrupa’da bir avukat söz hakkını kullanıyor diye ya da söz istiyor diye salondan çıkarılıyor mu? Avukatlara salonlarda saldırılıyor mu? Savunmaları belli bir süreyle kısıtlanıyor mu? Bunları da sormak lazım. Mahkemeye gittiğimizde, ’Bastılar, ettiler, duruşma düzeni bozuldu’ deniliyor. Lütfen görüntüler her yerde var, herkes izlesin. ’Mahkeme bastı’ deniliyor. Hukukçular ya da İstanbul Barosu mahkeme basmaz. Bizim o mahkemeye gitme nedenimiz herhangi bir sanıkla ilgili değil, tamamen avukatlara yönelik kısıtlamalarla ilgiliydi” ifadelerini kullandı.
(İHA)