BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR (1)

MÜSİAD Genel Kurulunda konuşan Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinde muhalefetin takındığı tavrı eleştirdi.<br/>Muhalefete yüklenen Erdoğan, “İm...

Abone ol

MÜSİAD Genel Kurulunda konuşan Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinde muhalefetin takındığı tavrı eleştirdi.
Muhalefete yüklenen Erdoğan, “İmam hatip okullarının, meslek liselerinin kapatılması konusunda sergiledikleri çabanın yüzde 1’ini bu süreç için sergilemiyorlar. Oysa bu sürecin sonunda kazanan millet olacak” dedi.
Herkese çağrıda bulunan Başbakan, Hz. Muhammed’in Hacer’ül Esved taşının yerine konması sırasında yaptığı uygulamayı örnek göstererek, “Gelin, o iç barış taşını, hep birlikte kaldıralım ve yerine yerleştirelim” diye konuştu.
Türkiye’nin çok önemli sorunları aşmak üzere olduğunu belirten Erdoğan, “Şu anda sona eren sadece 30 yıllık terör değil, çok daha uzun yıllara yayılmış bir sorunlar manzumesidir. Çıtayı çok yüksek tutarak belki bazılarının hayal diyebileceği şekilde bir ifade kullanmış olmayayım. Ama bunlar bu fakirin gerçeğe dönmesini beklediği hayalleridir. İnşallah sadece terör sona ermeyecek, Türkiye için karanlık bir devrin kapıları kapanacak” dedi.
Erdoğan, “milli içki” tartışmasına da değindi. Başbakan şöyle konuştu:
“Bu milletin sağlıklı bir nesil olması için de bana dedem milli içki olarak ayranı önerirdi. Birileri de votka içecekmiş, bira içecekmiş varsın o da birasını votkasını içsin ama biz anayasanın 58. maddesi gereği neyse devlet olarak bunu yapmaz zorundayız”
(İHA)