BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

ADALET BAKANI’NDAN UZUN TUTUKLULUK” DEĞERLENDİRMESİ

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye’de uzun tutukluluk olduğu şeklindeki değerlendirmelerin veriler üzerinden değil, algılar üzerinden yap...

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye’de uzun tutukluluk olduğu şeklindeki değerlendirmelerin veriler üzerinden değil, algılar üzerinden yapıldığını söyledi. Ergin, "Şu anda Türkiye tutuklu oranları açısından AB ortalamasının 2 puan altına inmiştir" dedi.
Bakan Ergin, Beyazıt’ta bir otelde Avrupa Ceza Baroları Birliği’nin düzenlediği ’Ceza Muhakemesinde İnsan Hakları ve Adil Yargılanma’ konulu toplantıya katıldı. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ergin, Türkiye’deki tutukluluk süreleri ve çözüm sürecine ilişkin konuştu. Bakan Ergin, çözüm sürecine ilişkin, “Türkiye’nin bu illetten, bu önemli problemden kurtuluşunun ve birlikte yaşama iradesinin güçlendiği bir iklimi oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Bu iklim oluştuğunda Türkiye’nin bölgede ve dünya üzerindeki konumu çok daha farklı olacak buna inanıyoruz” dedi.

"AB ORTALAMASININ 2 PUAN ALTINDAYIZ"
Türkiye’deki tutukluluk süreleri ve tutuklu sayısıyla ilgili değerlendirmelerin verilere değil, algılara dayanılarak yapıldığı belirten Ergin, şunları söyledi:
“Türkiye’de uzun tutukluluk değerlendirmeleri veriler üzerinden yapılmıyor, algılar üzerinden yapılıyor. Şu anda Türkiye tutuklu oranları açısından AB ortalamasının 2 puan altına inmiştir. Avrupa Birliği ortalaması Türkiye’dekinden 2 puan daha yüksektir. O açıdan sağlıklı verilere dayanmadan yapılan bu eleştirileri ben hakça bulmadığımı ifade ediyorum.”
Bakan Ergin, Türkiye’deki yargılama sistemi üzerine yapılan eleştiriler hakkında da görüşlerini açıkladı. Ergin, yapılan değerlendirmelerin afaki bilgilere dayalı olduğunu ifade ederek, "Türkiye’de yılda 3 milyona yakın ceza dosyası, 3 milyon da diğer dava dosyası var. Yılda 6 milyon civarında yargılama yapılan dosya var. Bu sistemi kalkıp 3 dosya üzerinden değerlendirmeye kalkarsanız, yanlış sonuçlara varırsınız" şeklinde konuştu.
(İHA)