BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.436,25
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan cemaate uzun adam bedduası tepkisi

Başbakan Erdoğan kendisine yönelik uzun adam bedduasına böyle tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili eski milletvekilleriyle buluşarak 30 Mart’taki yerel seçimler için destek istedi. Fethullah Gülen Cemaati tarafından hükümete yönelik saldırı olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bunlar ‘uzun adam’ diye bana beddua ediyorlar, sonra da ‘bu kadar yıl beddua ediyoruz tutmadı’ diye kendi kendilerine şikâyet ediyorlar. Halis olsanız bedduanız tutardı. Ama bize millet dua ettiği için Allah da yardım ediyor. Onlar samimi olmadıkları için ayakları kayıyor. Biz bunlara her türlü kolaylığı, imkanı sağladık, ama bunlar bizi arkadan vurdu. Bunlarla mücadeleyi bırakmayacağım” dedi.

OĞLUM SAVCILARA DAVA AÇACAK 

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık savcılarına da hem oğlu Bilal Erdoğan’ın hem de bakan çocuklarının karşı dava açacağını söyledi.

Erdoğan dün akşam Ankara’da, 22 ve 23. dönem AK Parti milletvekilliği yapmış yaklaşık 300 kişi ile yemekli toplantıda biraraya geldi. Fethullah Gülen Cemaatinden gelen saldırılarını eski vekillere anlatan Erdoğan, yerel seçimlerde birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini vurguladı.

UZUN ADAM DİYE BEDDUA EDİYORLAR

Gülen cemaatinin kendisine yönelik beddualarda bulunduğunu belirten Erdoğan, “Bunlar ‘uzun adam’ diye bana beddua ediyorlar, sonra da ‘bu kadar yıl beddua ediyoruz tutmadı’ diye kendi kendilerine şikâyet ediyorlar. Halis olsanız bedduanız tutardı. Ama bize millet dua ettiği için Allah da yardım ediyor. Millet bize samimi dua ediyor, biz de samimiyiz. Onlar samimi olmadıkları için ayakları kayıyor. Son yapılan işler Ak Parti’ye karşı değil, Türkiye Cumhuriyetine, birliğimize beraberliğimize yapılmış bir harekettir. Bunlarla mücadeleyi bırakmayacağım. Biz bunlara her türlü kolaylığı, imkanı sağladık, ama bunlar bizi arkadan vurdu” dedi. Erdoğan ayrıca oğlu ve bakan çocuklarının 17 Aralık savcılarına dava açacağını da söyledi.

Cemaatten 'Erdoğan ölsün bedduasına' açıklama

Sabah Gazetesi'nde çıkan 'beddua' haberiyle ilgili Gülen'in avukatından açıklama geldi. Açıklamada, beddua emrini yalanladı.(TIKLA OKU)

Eski vekillerden destek istedi
Yerel seçimlerin zorlu geçeceğini belirten Erdoğan, eski vekillerden teşkilatlara destek olmasını istedi. Bölgelerde eski vekillerin de aktif olmasını ve her kapıyı çalmasını isteyen Erdoğan, “Arazide çalışın. Teşkilatlara yardımcı olun ve irtibat içinde olun. Gece gündüz çalışın. Birlik ve beraberlik içinde bu seçimi geçirmemiz lazım. Bu seçimlerden de çok iyi netice alacağız, halkın arkamızda olduğuna inanıyoruz” dedi.