BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan çarpıcı 28 Şubat yorumu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 28 Şubat'la ilgili Viyana'da MÜSİAD toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Viyana'da MÜSİAD'ın toplantısında 28 Şubat'ın 16.'ncı yıldönümünde önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Edoğan Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenletiği iş yemeğinde konuşan Erdoğan, 'Çocuklarımız başörtüsüyle okuyamadı. Yurt dışında okumak zorunda kaldılar. Daha da ileri gittiler İmam Hatipliler'e yarasa dediler. Muhtar bile olamaz dediler. Ama Türkiye yarasayı başbakan yaptı' diye konuştu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

BU KONUDA ÇOK HASSASIZ

Bir konuda çok ama çok hassasız, 16 yıl önce yaşadıklarımızı başkalarına yaşatmamak konusunda. Sadece bu kadar değil, 16 yıl önce bu millete yaşatılanların tekrar yaşanmaması için çok hassasız. Hiç kimsenin vatan hasreti içinde gözlerini kapatmasını istemiyoruz. Hiç kimsenin kendi vatanında yaşam imkanı bulamayıp gurbete gitmesini istemiyoruz. Horlanmış aşağılanmış, dışlanmış hissetmesini görmek istemiyoruz.

TÜRKİYE YARASAYI BAŞBAKAN YAPTI

28 Şubat sürecinde türbanlılar Suudi Arabistan'a gitsin dediler. Daha da ileri gittiler imam hatipliler yarasadır dediler. Ve Türkiye bu yarasayı başbakan yaptı. Muhtar bile olamaz dediler o insanlar bugün devleti yönetir hale geldiler ve gayet de güzel yönetiyorlar.

Biz o günlerde o baskının o zulmün en üst seviyede olduğu günlerde biz kendimize dedik ki 'Hak şerleri hayreyler Zannetme ki gayreyler Arif onu seyreyler; Mevlâ görelim neyler Neylerse güzel eyler...' dedik.

KİMSENİN DIŞLANMASINI İSTEMİYORUZ

Hiç kimsenin vatan hasretiyle gurbette gözlerini kapamasını istemiyoruz. Hiç kimsenin kendisini dışlanmış hissetmesini istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti içinde 76 milyon birdir beraberdir kardeştir. Her bir birey devlet karşısında eşit birer vatandaştır.

BİZ ETNİK MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLAR ALTINA ALDIK

Biz etnik milliyetçiliği ayaklarımız altına aldık biz dinsel milliyetçiliği de ayaklar altına aldık. Biz millet kavramına ciddi manada sahip çıktık. Bu istikamette yolumuza devam edeceğiz. O kafa tasçı anlayışı şeytandandır dedik. İbni Haldun'un mukaddime'sini açıp okursanız bunu gayet net anlatmış oluyor. Bazıları İbni Haldun'u tanımış oldu.