BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan cam filmi talimatı bakanlara dedi ki...

Araçlara cam filmi yasağı tartışması AK Parti MYK toplantısında gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Genelge yayınlayın, düzeltin bu işi" dedi.

Abone ol

Araçlarda cam filmi yasağı gündemdeki yerini koruyor. Milyonlarca araç sahihibi mağdur eden değişiklik Erdoğan'ın da gündeminde.

Çarpıcı iddia Sözcü gazetesinde yer aldı. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında bu konun tartışıldığı yazıldı. İşte cam filmi araç sahiplerini heyecanlandıran o haberin detayları:

Erdoğan, “Genelge yayınlayın, düzeltin bu işi'' dedi. Toplantıda “Cam filmine ceza kesilmesi kendi kalemize gol atmak, aynen Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) artışı gibi” yorumları yapıldı. Erdoğan, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın çalışma yapmasını istedi.

"NASIL ÇÖZECEKSİNİZ DÜZELTİN"
Erdoğan, “Ceza kesilmesinde bir tuzak var mı? Genelge ile mi düzeltilecek, nasıl çözecekseniz, düzeltin” dedi. MYK toplantısında Başbakan Binali Yıldırım, parti yöneticilerine “Ceza kesilmeyecek, kesilen cezalarla ilgili de çalışma yapılacak” bilgisini verdi. Bu bilgi üzerine bir MYK üyesi, yakınına cep telefonundan mesaj göndererek “Cezayı yatırdın mı, yatırmadıysan bekle, düzenleme olacak” bilgisini paylaştı.

SÖKMEYENLERE CEZA NE?
Hükümet cam filmi tartışmalarına çözüm ve cezalara af getirmeyi tartışırken, polis de trafiğe kayıtlı 21 milyon 362 bin 512 aracı takibe devam ediyor. Sürücülere 206 TL ceza yazılırken, bir hafta içinde cam filmi sökülmezse, araç parka çekiliyor. 206 TL cezayı 15 gün içinde peşin ödeyene de yüzde 25 indirim yapılıyor. Böylelikle ceza peşin ödemede 154 liraya düşüyor. Ayrıca 20 ceza puanı da uygulanıyor.

427 lira cam filmi cezasını duyan sanayiye koşuyor! Cam filmi nasıl sökülür?

"Cam filmi" eyleminde filmli camdan ceza yedi!