BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan bombalı araç açıklaması

Başbakan Erdoğan, Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlenen bombalı araç saldırısıyla ilgili konuştu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, bölücü terör örgütüyle mücadelenin kararlılıkla süreceğini açıkladı.

Cuma namazını Üsküdar Selimiye Camii'nde kılan Başbakan Erdoğan, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışında Kayseri Pınarhisar'daki terör saldırısı hakkında habercilerin sorularını yanıtladı. Saldırının bir canlı bombayla gerçekleştirildiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Bu canlı bombanın patlatılması neticesinde, maalesef bir şehidimiz bir tane de ağır yaralımız var. Hafif yaralı olanlar ayrıca var. Bu canlı bombayla ilgili olarak araçta iki kişinin olduğu söyleniyor" şeklinde konuştu.

KARAR ŞEKİLDE MÜCADELE EDECEĞİZ

Terörün her zamanki gibi fiillerine devam ettiğini söyleyen Erdoğan, " Farklı yaklaşımlar sergileyenler, buna cevap vermesi lazım. Başta terör örgütünün kendisi ve uzantısı olan siyasi partinin, bu tavırlar karşısındaki durumu çok çok önemli. Onun için bizler çok daha kararlı bir şekilde mücadelemizi, bölücü terör örgütüyle aynı şekilde devam ettireceğiz. Şehidimize Allahtan rahmet diliyorum.Yaralılara acil şifalar diliyorum " diye konuştu. Hedef konusunda istihbarat olup olmadığı şeklindeki bir soruya da Başbakan Erdoğan, " Çalışıyoruz" yanıtını verdi.

EMEKLİ ASKERİN CENAZESİNE DE KATILDI

Cuma namazını Selimiye Camii'nde kılan Erdoğan namaz sonrası emekli Hava Yarbay Devrim Orbay'ın cenazesine katıldı. Cenaze namazı kılan Başbakan, Orbay'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun arkasından da bir süre yürüdü. Erdoğan, Selimiye Camii'nin ardından Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne geçti.