BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Gül NATO Genel Sekreteri olacak mı?

2014 yılında NATO Genel Sekreterliği için adı geçtiği ileri sürülen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iddialara cevap verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO Genel Sekreteri olmak gibi bir düşünceye sahip olmadığını açıkladı.

Microsoft'u ziyareti sırasında basın toplantısı düzenleyen Gül, "2014 yılında NATO Genel Sekreterliği için adınız geçiyor..." denilmesi üzerine "Ben de bunları haber kupürlerinde okuyorum. Benim aklımda öyle bir şey yok." dedi. 

TÜRKİYE ADINA GÜZEL AMA

NATO zirvesi sırasında Chicago Tribune gazetesinde çıkan bir makalede Türkiye'nin, NATO için çok önemli bir ülke olduğuna dikkat çekilmesinin, bu tarz konuları tetiklediğini belirten Gül, "NATO'daki Türk komutanların rütbesi yükseliyor. Türkiye NATO’daki müttefikleri arttı. Bütün bunları herkes takip ediyor. Bunların konuşulması Türkiye adına çok güzel ama benim NATO Genel Sekreterliği ile ilgili düşüncem yok.” dedi.

Uludere meselesi ile ilgili soruyu cevaplamayan Cumhurbaşkanı Gül, şu an gündeminde daha çok ziyaret amacıyla geldiği teknoloji ve girişimcilik konularının yer aldığını, Türkiye'deki yetkililerin bunlarla ilgili konuşabileceğini ifade etti.

"SURİYE İÇİN ULUSLARARASI CAMİANIN DAHA AKTİF OLMASI LAZIM"

Suriye konusunda uluslararası kamuoyundan daha aktif bir destek beklediklerini ifade eden Gül, 6 maddelik Annan planının tam olarak yürürlükte olması gerektiğini dile getirdi. Suriye'de ateşkesin ardından bin 500 civarında insanın öldürüldüğünü anlatan Gül, birçok ülkenin bu sorunun çözüldüğünü düşündüğünü fakat bu algının yanlış olduğunu vurguladı. Güli Suriye'de akan kanın bir an önce durdurulması gerektiğini kaydetti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Washington Büyükelçisi Namık Tan ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru da basın toplantısında hazır bulundu.