BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan bomba Amerika keşfi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da yaptığı konuşmada, Amerika'yı Müslümanların keşfettiğine dair söylemlerini eleştirenlere 'İstanbul'un fethi'yle cevap verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nde yaptığı "Amerika kıtasını Kristof Kolomb'dan önce Müslümanlar keşfetti" açıklamasında bir adım daha ileriye gitti. Erdoğan, Amerika'yı Müslümanların keşfettiğine dair tezini eleştirenlere İstanbul'un fethini referans göstererek 'Ecdadı'nın karadan gemi yürttüğünü de bilmez bunlar' diyerek seslendi.
 
İspanya'nın reddettiği ve İspanyol medyasının geniş yer verdiği 'Amerika'yı Müslümanlar keşfetti' tezinde, Erdoğan Ankara'da 155 eğitim tesisinin toplu açılış töreninde  yaptığı konuşmada çok cevaplarla seslendi.

Ankara'da yaptığı konuşmada, Erdoğan, "Bu işin uzmanlarından önce bizim kendi gençliğimiz araştırmadan incelemeden buna itiraz etmeye başladılar. Koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar. köşe yazarları da itiraz ediyor. Çünkü bunlar. Bir Müslümanın bunu yapabileceğine inanmadılar. Karadan gemileri yürüttüğüne de inanmıyorlar. Taş üstüne taş koyamadılar bunlar. Kendi milletine inanmıyorlar. Kendi ilim insanlarının bilgileriyle alay edenler ancak kendilerini küçültürler" dedi.

İSPANYA'NIN ERDOĞAN'A CEVABI

İspanyol medyası, Kolomb’un günlüğünde asla Küba’da dağın tepesinde görülen bir camiden bahsetmediğini ancak dönemin filozof ve dini adamlarından biri olan Bartolomé de las Casas’ın Kolomb'un yazdığı bir hikayede Küba için "Bir dağ gördüm dağın üzerinde zarif bir camiye benzeyen ufak bir tepecik var" sözlerini kullandığı belirtilmişti. Haberde, "Bu sözler sadece bir dini adamın kurgulayarak yazdığı masaldan ibarettir, gerçeği yansıtmamaktadır" açıklaması yapılmıştı.

El Pais gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bahsettiği Amerika kıtasını 1178 yılında Müslüman denizciler keşfetti tezinin yeni olmadığını İslami yazarların bir Çin belgesine dayandırarak bu iddiayı daha önce de gündeme getirdiklerini belirtmişti. Gazete ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ispata davet ederek Amerika kıtasında yapılan kazılarda Kolomb öncesi herhangi bir cami kalıntısına rastlanmadığını şayet var ise de bunun belgelenmesini istemişti.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yarım milyar lira kaynakla Ankara’ya eğitim tesislerini kazandırdık. Hükümetimize, bakanlığımıza şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.
Hayırseverlere özellikle teşekkür ediyorum. Bu eğitim yuvaları hayırlı olsun.

12 yıl başbakanlık görevini yaparken Merkez İmam Hatip Lisesi olan çok sayıda arkadaşımız çalıştı.
Şimdi ki görevimde de buradan mezun çok yakın çalışma arkadaşlarım bulunuyor. Özel danışmanıma kadar, özel kalem müdürüme kadar bu okuldan mezun oldular.

Bana buranın eski halini anlattılar. Bodrum katlarında, ışıksız nasıl eğitim gördüklerini anlattılar.

Nasıl çileler çektiklerini anlattılar. Diğer imam hatip okulları gibi burası da nice genç değerler yetiştirdi.

Biz bir kırılma noktası yaşadık. O günler gerçekten çok acıydı. Bir daha o günleri inşallah görmeyeceğiz. 28 Şubat’ta İmam Hatip’in orta okul bölümleri kapatıldı. Bir baba olarak bu acıyı çok iyi bilirim. Bu sıkıntıyı çekmemiş olanlar bunu anlamaz.

Adaletsizliği biz ortadan kaldırdık. Kat sayı adaletsizliğini ne son verdik.

"O ZULÜM SONA ERDİ"

4+4+4 kod numarası 444.. Başörtüsü yasağını kaldırdık. O zulüm de artık sona ermiş oldu.
İmam Hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük attık.

"İMAM HATİP ÖĞRENCİ SAYISI 15 KAT ARTTI"

Öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı imam hatip liselerinde. Daha çok çalışacağız, hayırseverlerimiz talebi karşılamak için daha çok seferber olacaklar.

Başbakanlığım dönemimde milli bütçemizin yüzde 50’sini eğitime ayırdık. Kadro tahsislerinde birinci sırayı eğitime ayırdık.

"BİZ CUMARTESİ DE OKUYORDUK... ŞİMDİ CUMA GÜNÜ BİTİYOR İŞ"

Bu bizim nereden nereye geldiğimiz gösteriyor. Ben 75 kişilik bir sınıfta okudum. Ama o zamanlardaki öğretmenlerimizin kalitesi çok çok fazlaydı. Bu hocalarımızın büyük kısmı üniversitelere gittiler profesör oldular. Biz bu hocalarımızdan ilmi, feyzi, bereketi aldık.

Onlar bize çok şey kazandırdı. O hocalarımız da zaman kavramı yoktu. Biz cumartesi de okuyorduk. Şimdi Cuma günü bitiyor iş.

Çok çalışacağız, hocalarımızın da size olan himayesi, sizlere verecekleri ilim irfan sizleri çok farklı yerlere taşıyacak.

Bilgi yetmiyor, hikmete de ihtiyacımız var.

“BİR KIZIMIZ ARAYIP HIÇKIRA HIÇKIRA DERDİNİ ANLATTI”

Keşan’da bir kızımız bana mektup vermek istedi. Yanıma çağırdım, mektubun içeriğini sordum.

“Keşan’daki imam hatip lisesi ihtiyaca cevap vermiyor” dedi. Ertesi gün bu kızımızı aradım. Hıçkıra hıçkıra derdini anlattı. Keşan’da okulda çok büyük sıkıntı çektiklerini söyledi. “Keşan’a 700 kişilik imam hatip yapsak yeter mi?” dedim. “O bile yetmez” dedi. Arazi tahsis edildi, orada da inşaat başlıyor.

Tüm imam hatip öğrencilerinden bir arzum, bir ricam var. Bir imam hatipli büyüğünüz olarak söylüyorum. 4 çocuğu da imam hatipte okuyan bir baba olarak söylüyorum. O eski günlerin gelmesine izin vermeyeceksiniz. Eski yaşananlardan ibret alacaksınız.

Çalışacaksınız, Avrupa’da sürgün gibi okuyan büyüklerinizi unutmayın. Sizler ibreti aldınız, eski Türkiye’ye dönüşe mahal vermeyeceksiniz. Uzun bir mücadele verdik, başörtüsünü yasakladılar sabrettik.

“SİLAH ALAN OLMADIK, ELİNE TAŞ ALAN OLMADIK”

Bugün özgürce okuyabiliyorsanız bu mücadelenin, sabrın payı var, alın teri var. Nice isimsiz kahramanlar Özal gibi, Erbakan gibi… Burada emekleri var.

Çok sayıda gönül arkadaşımızla bu mücadelenin içinde olduk. Demokratik mücadelen şaşmadık. Silah alan olmadık, eline taş alan olmadık. Onlara demokratik hak mücadelesinin ne olduğunu siz gençler öğreteceksiniz.

“İHANETE RAĞMEN HAKLI DAVAMIZDAN VAZGEÇMEDİK”

İçimizden gibi görünün, bizimle gibi görünenler bize ihanet ettiklerinde imam hatip okullarına gereksiz dediklerinde bile yılmadık. İhanete rağmen haklı davamızdan vazgeçmedik. Sizler bugün özgürce eğitim görüyorsanız nice gönül erbabının emeği vardır. 1994 yılında bizzat şahsım ve birçok arkadaşım belediye başkanlığına seçildik. İmam hatipliler olarak emanetin hakkını verdik.

“İMAM HATİP LİSESİ MEZUNU CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ”

28 Şubat sürecinde imam hatip adeta öcü gibi gösterildi. Son derece haksız ithamlara maruz bırakıldı.
Sonuçta ne oldu? Bir imam hatip lisesi mezunu bu memlekete Başbakan seçildi. Arkadaşlarım bakan oldu. İşte şimdi de yine bir imam hatip lisesi mezunu Cumhurbaşkanı seçildi.

“BAŞÖRTÜSÜNE UZANAN ELİ SİZLER GERİ İTECEKSİNİZ”

“Öcü” dedikleri, “gerici” dedikleri, “ölü yıkayıcı mı olacaksın, muhtar bile olmaz” dedikleri insan işte cumhurbaşkanı oldu.

2071 hedeflerimize ulaşmak için çok çalışacağız. Bu kutlu mücadele artık sizlerin sırtlarında ilerleyecek. Başörtüsüne, insan hakkına uzanan eli sizler geri iteceksiniz. Sizler mani olacaksınız.

ABD’Yİ MÜSLÜMANLAR KEŞFETTİ İDDİASI

Özgüvenli olacaksınız. Cumartesi günü çok önemli bir zirveye katıldım. 41 ülkeden 71 dini öndere hitap ettim. Bir şey söyledim;

Bu yeni bir iddia değil. Şu an Almanya’da yaşayan Fuat Sezgin’in eserlerinde de yerini almıştır. Bana ait olan bir iddia değil. Yazan konuşan ilim erbabından aldığım düşünceyle bunu orada ifade ettim.
Türkiye’de ve dünyada çok sayıda ilim adamı bunu iddia ediyorlar.

Bu işin uzmanlarından önce bizim kendi gençliğimiz araştırmadan incelemeden buna itiraz etmeye başladılar. Koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar. köşe yazarları da itiraz ediyor. Çünkü bunlar. Bir Müslümanın bunu yapabileceğine inanmadılar. Karadan gemileri yürüttüğüne de inanmıyorlar. Taş üstüne taş koyamadılar bunlar. Kendi milletine inanmıyorlar. Kendi ilim insanlarının bilgileriyle alay edenler ancak kendilerini küçültürler.

Açık açık söylüyorum. Bilim tarihi eğer tarafsız bir şekilde yazılsa Doğu’nun katkısı ortaya çıkar. Ülkemin cumhurbaşkanı olarak başka medeniyetler karşısından ezik olmasını asla kabul edemem. Egemenler tarafından yazılan bir tarihin bizim özgüvenimizi kırmak için kullanılmasına izin veremem.

“KİM DEMİŞ 3. HAVALİMANI YAPILAMAYACAK DİYE”

Biz ezber bozmaya devam edeceğiz. Tarihin muzafferler egemenler tarafından değil, objektif şekilde yazılması için çalışmaya defam edeceğiz. Kanal İstanbul’u da yapacağız. Marmaray’ı da yapamazsınız dediler, Marmaray çalışıyor. 3. havalimanı yapılmayacak yazmaya başladılar. Kim demiş 3. Havalimanı yapılamayacak diye, herkes harıl harıl çalışıyor.

Bir sabırlı ol da! Biz büyük medeniyetler aşabiliriz, yeter ki tarihimize inanalım.

Dayatmalara itiraz eden bir nesli inşallah hep beraber yetiştireceğiz.Adalet, özgürlük aşığı gençleri bu okullarda yetiştireceğiz inşallah. Yeni Türkiye’ye gönülden inanıyorum.