BIST 10.159
DOLAR 32,12
EURO 35,03
ALTIN 2.471,90
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan bedduaya lanet, duaya davet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'a yaptığı ziyaretin ardından geri döndüğü Ankara'da kendisini havaalanında karşılayan kalabalığa seslenerek yolsuzluk iddialarına cevaben bir konuşma yaptı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyaretinden geri döndüğü Ankara'da kendisini ''Mücahit Erdoğan'' sloganlarıyla karşılayan havaalanındaki destekçilerine bir konuşma yaptı.

Esenboğa Havaalanı'nda Başbakan Erdoğan'ı yaklaşık bin kişilik bir grubun karşıladığı bildiriliyor.

Fethullah Gülen'in AKP hükümetinde iddia edilen yolsuzluk olaylarını hedef aldığı düşünülen bedduasına yanıt olarak Başbakan Erdoğan, ''Beddualara lanet, duaya davet diyorum.'' diye konuştu.

Aralarında kabinenin önde gelen bakanlarının oğullarının da bulunduğu bir grubun rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla göz altına alındığı 17 Aralık tarihinde AKP hükümetine karşı bir operasyon yapıldığını söyleyen Erdoğan, ''Bunun perde arkası milli iradeyedir, milletedir. Burada bir tercih var. Nedir o biliyor musunuz? Ya millet, ya zillet.'' dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, ''Bize Bosna'nn, Şam'ın, Kahire'nin Bağdat'ın Miammar'ın duaları yeter. Bize 76 milyonun içerisinde gözü yaşlı ninelerin duaları yeter.'' diye vurguladı.

''İnananlar birbirlerine karşı duayla emr olunmuştur. Biz beddua ile değil, dua ile emrolduk.'' diyen Erdoğan, yolsuzluk iddiaları konusunda hesap soracak mercinin hükümet olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, ''Şu 11 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimiz ortada. Açık ve net söylüyorum. Milletin tüyü bitmemiş yetimin hakkını milletin kasasından alan varsa, hesabını biz sorarız, hukuk da sorar.'' dedi.

Gül: Yolsuzluk varsa üstü kapanmaz

Bundan önceki saatlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise yolsuzluk iddialarıyla ilgili yaptığı ilk açıklamada "Yolsuzluk varsa üstü kapanmaz. Herkesin rahat olması gerekir" diye konuştu.

Kültür Sanat Büyük Ödülleri töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, "Türkiye'de son 10 yılda köklü reformlar yapıldı. Hukuk alanında siyaset alanında. Bu reformlar doğrultusunda şeffaflaşma yaşandı. Bunların yaşandığı bir ülkede yolsuzluk yanlış varsa üstü kapanmaz. Bunu bilin. Burası 15 yıl önceki Türkiye değil artık. Herkesin rahat olması gerekir." dedi.

İddiaların mahkeye taşındığını vurgulayan Gül, 'Türkiye'de yargının bağımsız ve tarafsız olduğunu' söyledi ve "Mahkeme titiz bir şekilde dosyayı inceleyecek. Ardından tartışma ve iddialarla ilgili bir karar verecek. İşin aslını ortaya çıkaracak. Bunu herkesin beklemesi lazım. Mahkeme bunu en doğru şekilde çıkaracaktır. Hepimiz adına millet adına doğruyu söyleyecektir." diye konuştu.

Gül "Demokratik hukuk devletinde çalışanların hepsinin bireysel farklılıkları düşünceleri olabileceğini, farklı akımlara bağlı olabileceklerini, ancak devlet ve kamu söz konusu olduğunda başka hiçbir dayanışma ve ilişkisi olamayacağını" söyledi ve bunun temel bir ilke olduğunu vurguladı.

Gül soruşturmada adı geçen bakanların konusunda da "Bakanlarla ilgili Sayın Başbakan ile uzun uzun konuştuk. Kendisinin de bu konuda düşünceleri var. Hazırlık ve değerlendirme yapıyor. Ben de düşünceleri kendisine aktardım. Gelince görüşeceğiz. Sorunuzun cevabını o görüşmeden sonra duyacaksınız." şeklinde konuştu.