BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.401,85
HABER /  GÜNCEL

Denizli'de 3 vaşak görüldü

Acıpayam'ya bağlı Yazır beldesinde bir çiftçinin arazisinde 3 vaşak görüldü

Abone ol

Türkiye’de nesli tükenen hayvanlar listesinde olan vaşaklar, Acıpayam'da görüldü.  

Yazır beldesinde Eşeler Yaylasında arazisine giden çiftçi Mehmet Zengin ve yanında çalışan Hüsrev Satmaz, arazide tavşan yerken gördükleri üç hayvanın vaşak olduğunu tespit etti. 

Satmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanları görünce kısa süreli tedirginlik yaşadığını anlattı. Hayvanların bir süre arazide gezindikten sonra ormanlık alana döndüklerini ifade eden Satmaz, "Hayvanlar yorgun ve açtı. Yanımızda getirdiğimiz erzaklardan verdik. Çevremizde ilk defa görülen bir hayvan türü" dedi. 

Denizli Orman ve Su işleri Müdürlüğünde görevli mühendis Mustafa Arıklı, nesli tükenen hayvanlar listesinde yer alan vaşağın Denizli'de ilk defa görüldüğünü belirtti. 

Doğada yaşan yırtıcı hayvanların "foto kapan" tekniğiyle görüntü ve fotoğrafını çekerek hayvan türü ve sayısını tespit etmek çalışma başlattıklarını kaydeden Arıklı, vaşakların bölgede görülmesinin Denizli ve çevresi için büyük kazanç olduğu söyledi.

Arıklı, bu tür hayvanların avlanılmaması konusunda uyarıda bulunarak, kaçak avcılık yapanlar hakkında ağır idari para cezaları uygulandığını hatırlattı