BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.414,75
HABER /  GÜNCEL

Atak helikopteri yurt dışına açılıyor!

Erdoğan'ın Pakistan ziyaretinde Atak'a talip çıktı.

Abone ol
Pakistan'ın Atak helikopteri ile ciddi bir şekilde ilgilendiği öğrenildi. Pakistan Savunma Üretimi Bakanı'nın önümüzdeki dönemde Türkiye'ye ziyareti olacak. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki günlük Pakistan ziyaretini değerlendiren Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, ziyaretin çok başarılı geçtiğini söyledi. Pakistan tarafının çok iyi bir konukseverlik gösterdiğini ifade eden Girgin, ikili ilişkilerin her alanda geliştirilmesi için görüşmeler yapıldığını dile getirdi.
 
Ziyarette, özellikle müzakereleri devam etmekte olan tecihli ticaret anlaşmasının gündeme geldiğinin altını çizen Girgin, "Tercihli ticaret anlaşmasının 2014 yılının ilk üç ayı sonunda imzalanması kararlaştırıldı. En geç mart ayı sonunda anlaşmanın imzalanmasını bekliyoruz. Bu imza, ikili ticaret hacmini arttıracak bir adım olacak" dedi.
 
Üst düzey iş adamları heyetinin de Başbakan Erdoğan'a refakat ettiğini hatırlatan Girgin, "İki ülke arasında kargo treni seferlerinin başlatılmasına karar verildi. Bu da ikili ticaretin artmasına yardımcı olacak. Başbakanımız ayrıca iki ülke iş adamlarının üçüncü ülkelerde birlikte iş yapmaları konusunu ele aldı. Ayrıca T-129 helikopterlerin satışı ile Pakistan tarafı ilgili. Pakistan Savunma Üretimi Bakanı'nın önümüzdeki dönemde Türkiye'ye ziyareti olacak. Pakistan tarafı bu konuyla ciddi olarak ilgileniyor" şeklinde konuştu.