BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.383,37
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan bayram uyarısı

Başbakan Erdoğan bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER- Cami çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan bu bayram Türkiye'de olduğu söyledi.

Herkesin bayramını kutlayan Erdoğan yola çıkacaklara uyarılarda bulundu.

Erdoğan, ''Bu bayramla alaklı olarak yakınlarını ziyarete giden vatandaşlarımdan isteydim şudur uykusuz yorgun alkollü yola çıkmamalıdır. Trafik kazaları da bize adeta trafik terörü gibi geliyor. Trafikte kayıplarımız terör kaybıdan fazla bunları yaşamayalım istiyoruz. Acele giden ecele gider sözüyle sakin şekilde uykumuzu alarak yola çıkalım alkollü araç kullanmayalım diyorum'' dedi.

Başbakan Erdoğan Ataşehir'de Mimar Sinan camiisinde kıldığı bayram namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

''Kurban Bayramının milletimiz, ülkemiz, islam dünyası için barışa sevgiye kardeşliğe versile olmasını temnni ediyorum. Gerek ülkemizde gerek bölgemizde sıkıntılı süreci yaşıyoruz. Bunun aşılması noktasında verdiğimiz mücadele var. Bu kurbanda da gerek içerde terörle olan mcüadele gerekse komşumuz Suriye'de kardeşlerimizin kendi içersindeki yaşadıkları sıkıntı ülkemizi ve bölgeyi rahatsız eden olay olarak cereyan ediyor. İnşallah bunlar kısa sürede bitsin.

BAYRAM TATİLCİLERİNE UYARILAR

Bu bayramla alaklı olarak yakınlarını ziyarete giden vatandaşlarımdan isteydim şudur uykusuz yorgun alkollü yola çıkmamalıdır. Trafik kazaları da bize adeta trafik terörü gibi geliyor. Trafikte kayıplarımız terör kaybıdan fazla bunları yaşamayalım istiyoruz. Acele giden ecele gider sözüyle sakin şekilde uykumuzu alarak yola çıkalım alkollü araç kullanmayalım diyorum.Tüm vatandaşlarımın bayramını kutluyorum.''

MECLİS BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK'İN AÇIKLAMALARI

Bir gazetecinin ''TBMM Başkanı Cemil Çiçek, BDP'lilerle yaptığı görüşmeye ilişkin sorular üzerine 'Meclis'teki bir partiyi yok farz ederek hareket edemem' dedi. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Erdoğan,

''Bu açıklama doğal bir açıklamadır, Meclisin başkanıdır. Olaya böyle bakması doğaldır. BDP konusunda siyasi partiler olarak bizim bakış açımız daha farklıdır. Siyasi partilerin anlaştığı anlaşamadığı konular vardır. Her konuda anlaşacağız diye bir mecburiyet söz konusu değildir.

Muhalefet doğru gördüğü zaman doğru demelidir. O erdemi ortaya koymalıdır .Biz doğruları yeri geldiğinde alkışlıyoruz aynı şeyi muhalefetten de bekliyoruz. 10 yıl içinde bu ülkede yapılan doğrular yok mu? Ama muhalefet bu ülkede taş üstüne taş koymadı derler.'' dedi.

SURİYE

Bizim Bakü'deki ekonomi zirvesinde çağrımız olmuştu. İran ve Türkiye olarak Esad'a 'gelin bayram boyunca ateşkes ilan edin ve biz bir kişinin kaybını bile önemsiyoruz demiştik' diye mesaj verdik.

Temennim o dur ki, o mesajın neticesidir. Ben haberi aldım. Özel temsilcinin girişimleri de oldu. Farklı konuda bazı girişimcilerin de gayretleri oldu. Bu netice herhalde yansımasını buldu. Öyle zannediyorum ki, dün akşam aldığımız haberler de bu istikametteydi. Bugün de yine Beşşar Esed böyle bir açıklama yaptı ve yapacak