BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.505,55
HABER /  GÜNCEL

O terörist yakalandı!

Hakkari'de okul yakan teröristlerden 2'si ölü, biri de yaralı olarak etkisiz hale getirildi

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Altınsu köyündeki Atatürk İlköğretim Okulu'nu iki kez yakan teröristler düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildi.

Polis ve Jandarma Özel Harekat timleri ile komando birliklerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyonda dün akşam saatlerinde 2'si yaralı, 1'i ölü ele geçirildi.

DAHA ÖNCEDE ASKERİ ARACA EYLEM YAPMIŞ

Teröristlerin 21 Eylül ve 1 Ekim'de Şemdinli Altınsu köyü Atatürk İlköğretim Okulu'nu kundakları ortaya çıktı. Terör örgütünün mayın ekibi oldukları belirlenen teröristlerin ayrıca Şemdinli'nin Kaymakamlık Çeşmesi olarak bilinen bölgede daha önce bir kez polis aracına bir kez de askeri araca eylem yaptıkları ancak başarılı olamadıkları öğrenildi.

PKK'YA AĞIR DARBE VURULDU

Terörle mücadelede polis, jandarma ve komando birliklerinin birlikte düzenlediği son operasyonda Şemdinli'yi 'kurtarmış bölge' ilan etme çabasında olan terör örgütü PKK'ya da ağır darbe vuruldu. Terör örgütünün 'mayıncı grubu' olduğu tespit edilen 4 kişilik grupla sıcak temas güvenlik güçleri, teröristlerden 2'sini yaralı olarak ele geçirirken, dağlık alanda birinin de cesedi bulundu. Operasyonda, mayıncı grubun eylemlerde kullanmak için hazırladığı 50 kiloluk el yapımı bomba da ele geçirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Altınsu köyündeki Atatürk İlköğretim Okulu 21 Ekim'de saat 02:00 civarında terör örgütü tarafından kundaklanmıştı. Aynı okul tadilata alınmış ancak 10 gün sonra tekrar ateşe verilmiş ve okul binası kullanılmaz hale gelmişti.