BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.441,84
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan azınlıklara tapu müjdesi

Başbakan Erdoğan, cemaat vakıfları tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı!

Abone ol

Başbakan Erdoğan, cemaat vakıfları tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.  Azınlıklara yönelik daha önceki yıllarda haksızlıkların bulunduğunu ifade eden Erdoğan, hiçbir ayrım yapılmadan her kesimin aynı ölçüyle kuçakladıklarını söyledi. Vakıf mallarıyla ilgili dün yapılan yasal düzenlemeyi de anlatan Erdoğan, cemaat vakıflarının 1936 yılında beyan ettikleri tüm malların geri iade edileceğini müjdeledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Erdoğan, cemaat vakıfları tarafından İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde verilen iftara katıldı.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de herhangi bir ayrım ve ötekileştirmenin söz konusu olmadığını söyledi. Erdoğan, İstanbul'da yüzyıllar boyu ezan, hazan ve çanın bir arada olduğunu söyleyerek, bu tarini kökler üzerinde tarihi bir dönemde yine aynı sofrada bir araya gelindiğini ifade etti.

''HUZURU BOZMAYA ÇALIŞAN PROVOKASYONLAR VAR''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili Doktor Zakar Tarver'in de merhum Menderes ile Yassıada'da ile aynı kaderi paylaştığını hatırlattı. Tarver'in azınlıklarla ilgili TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmadan örnekler veren Erdoğan, bu sözlerin tarihi kader ve birlikteliğin, birbirimize bakışın en önemli gösterdiği olduğunu söyledi.

Konuşmasında, huzur ve kardeşlik iklimini bozmaya çalışan provokasyonlar da olduğunu ifade Erdoğan şöyle konuştu:

''Geçmiş zaman içinde ve hala bugün de var, provokatörler çıkmıştır.  Hükümet olarak son 9 yılda demokratikleşme noktasında attığımız kararlı adımlar, hukuk dışı yapılanmalara karşı verdiğimiz kararlı mücadele ile bizatihi bu provokasyonları boşa çıkarttık. Kimsenin hatasını sahiplenmeyeceğiz ki o hataları tekrarlamaya çalışanlar bir daha asla huzurumuza kastedecek cüret ve cesareti bulmasınlar. Allah şahidimiz olsun ki, hiçbir zaman hiçbir yerde, hiçbir vatandaşımızın, ayırt etmeksizin, hiçbir insanın, sorumluluğu bizde, 'ruh tedirginliği' içinde yaşamasına gönlümüz, vicdanımız asla el vermez.''

"ERDOĞAN VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRİYOR"

Başbakan Erdoğan, vakıf mallarının iadesiyle ilgili Türkiye'nin büyük bir özgüvenle adımlarını attığını söyledi. Vakıf temsilcilerine, "buraya elimiz boş gelmedik" sözleriyle seslenen Erdoğan, dün yapılan yasal düzenlemeyle Vakıflarının 1936 yılında beyan ettikleri bütün taşınmazları artık Vakıflarımızın kendi adlarına tescil edileceğini müjdeledi. Erdoğan, cemaatlerin tapu kayıtlarındaki hak ve mükellefiyetleri ile birlikte 12 ay içinde müracaat edilmesi halinde, ilgili tapu sicil müdürlükleri tarafından cemaat vakıfları adına tescil edileceğini ifade etti.

"HAKSIZLIKLARI BİLİYORUZ AYRIM YAPMIYORUZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de toplumun her kesiminden insanların özgürlüklerini yaşayamadığı dönemler olduğunu belirterek, ''Herkes gibi farklı inanç gruplarının da 'farklılıklarından dolayı' maruz kaldıkları haksızlıkları biliyoruz'' dedi. Erdoğan, 74 milyon vatandaşın her birinin ülkenin asli unsuru olduğunu söyleyerek, ayrım yapmadan haksızlıkların önüne geçtiklerini ifade etti.

AZINLIKLAR İFTARINDA AVRUPA BİRLİĞİNE MESAJ

Konuşmasında, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecini de değerlendiren Erdoğan, şu anda Türkiye'ye karşı çifte standart uygulandığını söyleyerek AB'nin akıl tutulması yaşadığını ifade etti. AB üyeliğin olmaması halinde "Kopenhang siyasi kriterlerine karşı Ankara siyasi kriterleri ortaya koyarak yolumuza devam ederiz" diyen Erdoğan, İstanbul'u finans merkezi haline getireceklerini söyledi. Başbakan, Merkez Bankası dışında tüm devlet bankaları ve Sermaye Piyasası Kurumu ve Rekabet Kurumu'nun İstanbul'a taşınacağını anlattı.