BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,57
ALTIN 2.384,14
HABER /  GÜNCEL

Beyazıt'taki kitap fuarı sona erdi!

Beyazıt'ta düzenlenen 30. Türkiye Kitap ve Kültür fuarı sona erdi!

Abone ol

Türkiye Diyanet Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin düzenlediği ''30. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'' sona erdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, ramazan ayına özel olarak Beyazıt Meydanı'nda okuyucuyu kitap ve yazarlarla buluşturmayı amaçlayan fuarda, 22 gün boyunca 22 değişik kültür, sanat ve fikir insanı ile yazarların sohbetlerinin vatandaşlarla buluşturulduğu bildirildi.

Fuarın önceki yıllara oranla daha verimli geçtiği belirtilen açıklamada, fuarın kurulduğu çadırdaki havadarlık ve geniş alanın, ziyaretçilerin kitap alışverişinde ve yazarlarla buluşmasında kolaylık sağladığı ve satışlarda da ciddi bir artışın olduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Genel Koordinatörü Osman Sarıköse, fuarın 163 stant ve 200 yayıncının katılımı ile gerçekleştiğini, satışların geçen yıla göre yüzde 100 ile yüzde 200 arasında arttığını bildirdi.

Fuarın İstanbul'un en merkezi yerinde ve ramazanda gerçekleştirilen tek kitap fuarı olma özelliğini koruduğu belirtilen açıklamada, fuar kapsamına dahil olan çadır içindeki ''İmza Günleri'', ''Beyazıt Ramazan Sohbetleri'' ve ''Beyazıt Sahnesi Etkinlikleri''  gibi farklı etkinliklerle  fuar ziyaretçilerine her gün dopdolu bir program sunulduğu da vurgulandı.

Açıklamada fuar boyunca aralarında İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Prof. Dr. Adnan Aslan,  Prof. Dr. Servet Armağan, ve Prof. Dr. Cihan Okuyucu'nun da bulunduğu pek çok fikir insanının sohbet çadırında vatandaşlarla buluştuğu ve  okuyucuların Ahmet Ümit, Bejan Matur, İskender Pala, Nevzat Tarhan ve İsmet Özel gibi çok sayıda yazarla da düzenlenen imza günlerinde buluşma imkanı bulduğu kaydedildi.

Fuarı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı ve İTO Başkan Vekili Şekip Advagiç gibi isimlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin ziyaret ettiği belirtildi.