BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,56
ALTIN 2.383,47
HABER /  GÜNCEL

Şehit askerin korktuğu başına geldi!

Hakkari'de şehit düşen asker, yola döşenen mayınlardan şikayet etmiş!

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan 3 askerden biri olan jandarma er Abdülkerim Erdoğan'ın (21) Bursa'nın İnegöl ilçesi Gedikpınar köyündeki evinde yas var.

Şemdinli ilçesinin Öveçli köyü yakınlarında meydana gelen patlamanın ardından İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri, acı haberi şehidin anne ve babasının İstanbul'da olması nedeniyle amcası Mehmet Erdoğan'a verdi.

Olayın duyulmasının ardından şehidin akrabaları ve vatandaşlar eve akın etti. Şehit Abdülkerim Erdoğan'ın annesi Yadigar ile babası Gıyasettin Erdoğan'ın haber üzerine İstanbul'dan yola çıktığı öğrenildi.

AİLENİN ACISI KATLANDI

Abdülkerim'in çok iyi bir insan olduğunu söyleyen amca Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''8 çocuklu ailenin ortanca çocuğu olan Abdülkerim çevresinde çok seviliyordu. Geçen sene 16 yaşındaki kardeşi Recep, derede boğulunca anne ve babası İstanbul'a taşındı. Buradaki evleri şu anda boş duruyor.'' dedi.

ŞEHİT ASKERİN MAYIN KORKUSU

Abdülkerim'in dün telefonla kendisini arayarak helallik istediğini hatırlatan amca, ''Bu kan olmasın, biz yandık başka insanlar yanmasın. Geçen sene anne ve babası küçük çocuklarının ölmesi üzerine İstanbul'a taşındı. Beni dün aradığında '80 günüm kaldı köye geliyorum. Bizim görevimiz burada asayişi sağlamak. yola mayın döşüyorlar ya ondan çok korkuyorum' demişti. Şimdi ise acı haberi geldi.'' dedi.

''Biz Vanlıyız, bu olayların bitmesini istiyoruz'' diyen Mehmet Erdoğan, ''20 yaşında askere yolluyoruz. Başımıza böyle şeyler geliyor. Bu acıları artık yaşamak istemiyoruz'' diye konuştu.

Öte yandan şehidin evine Türk bayrakları asılırken, sağlık ve jandarma ekipleri köye geldi. Sağlık ekipleri, sinir krizi geçiren şehit yakınlarına müdahale etti.

Bu arada Balkan göçmeni Türkler, Abhaz ve Kürt kökenli nüfustan oluşan 250 haneli Gedikpınar yaşayan vatandaşların, köy girişindeki mezarı kazarak şehit için yer hazırladığı bildirildi.