BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.439,36
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan AYM'ye sınırını bil tepkisi

Başbakan Erdoğan, Twitter yasağını kaldıran, HSYK kanunu ve BTK'nın yetkilerinde kısmi iptal hükmü veren Anayasa Mahkemesi'ne yüklendi.

Abone ol

HSYK kanunu kısmen iptal eden Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösteren Başbakan Erdoğan, AYM'yi siyasete müdahale etmekle eleştirdi.

Mahkemenin bireylerin değil Türkiye'yi tanımayan uluslararası şirketlerin taleplerini alelacele karara bağladığını belirten Erdoğan, "Herkes yetkisini, konumunu ve sınırını bilmeli, ne yaptığına, ne söylediğine dikkat etmelidir." şeklinde uyarıda bulundu.

Suriye’de düzenlenen kimyasal saldırının arkasında Türkiye hükümetinin bilgisi olduğunu iddia eden ABD’li gazeteci Seymour Hersh'i, belirli uluslararası çevrelerin kiralık kalemi olmakla suçladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avcılar Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin açılış törenine katılarak konuşma yaptı. İşte o konuşmaran bazı satır başları:

Biz sandıklar kapandığı anda 5 yıllık rehavetin içine giren bir kadro değil, verdiği sözler için hemen kolları sıvaya bir kadroyuz. Hiç ara vermeden asla rehavete kapılmadan 30 Mart akşamından itibaren kaldığımız yerden işlerimize devam ediyoruz.

AHH GEZİCİLER AHH

Bu büyük bir çevrecilik örneği. Kim çevreci. Ahh Geziciler ahhh. Sizin işiniz cam çerçeve indirmek. Sizin işiniz molotofla yakıp yıkmak. Bizim işimiz inşa etmek. Atık sular bu büyük eser sayesinde arıtılacak. Bu suların bir kısmı çevre sanayide kullanılabilecek.

ATIK SULARIN YÜZDE 97'Sİ ARITILIYOR

Haliç'te balık avlanıyor, İstanbul'a başkan olduğumuzda balık çeŞitleri azalmaya başlamıştı. Biz göreve geldiğimizde sadece 2 adet atık su arıtma tesisi vardı. sadece yüzde 9'unu arıtabiliyordu. Biz 53 yeni arıtma tesisi yaptık. İstanbul'da Atık sularının yüzde 97'sini arıtıyoruz. 

Çevrecilik böyle olur, sokakları yakıp yıkmakla olmaz. İstanbullular gönül rahatlığı içinde denize girebiliyor. Balık tutmak bir yana mikrop kapmamak bir yana yanına yaklaşamıyordunuz. Bugün 47 balık türü Haliç'te yaşıyor.

BAŞBAKAN ÇOK SERT DİYORLAR

30 Mart seçimlerinin hemen ardından malum çevreler Türkiye'nin gündemini değiştirmek, sandıkta elde edilen o büyük yenilgiyi örtmek amacıyla yapay bazı tartışmaları başlattılar. Muhalefet partileri kendi özeleştirilerini yapmak, seçimdeki başarısızlıklarını analiz etmek yerine gündemi farklı yerlere çekmeye çalışıyorlar. 'İşte bu Başbakan çok gerilimci, çok sert, bu Başbakan niye böyle? Bize bunu söyleyenler önce kendileri aynaya baksınlar. Bu Başbakanı hedef tahtasına koymak suretiyle ağızlarına gelen herşeyin, hakaretin her alasını, ailesini de karıştırmak suretiyle yapanlar acaba bunu millete neyle izah edecekler.

YÜZDE 45.5 OY VERDİYSE NEDENİ VAR

Benim milletim bu iktidara yüzde 45,5 oy verdiyse, bunun bir nedeni var. Demek ki, Başbakanı'na sahip çıkıyor. Başbakanı'nın söylemleri onun gönlünü, dilini ifade ediyor

NEDEN 28 ALDIN, 18 ALDIN?

Ama muhalefet şunu kendisine sorması lazım neden 28 aldım. Diğeri sorsun neden 18 aldım. 45,5 almamıza rağmen o günden beri neden biz bunu 50-60 yapamadık onun hesabını yapıyoruz. Salı günü kürsüye çıktılar başarısızlıklarını gündeme getirmediler. 26 ilde yüzde 5’in altında kaldı muhalefet partileri.

Malum çevreler Türkiye'nin gündemini oeğiştirmek çin yapay tartışmalar başlattılar. Türkiye'yi büyütmek kardeşliği büyütmek için onların gündemine takılmadan yolumuza devam edeceğiz.

EYY PARALEL YAP SENİ BİZ İYİ BİLİRİZ

Bu paralel yapı, 17 Aralık'ta, 25 Aralık'ta darbe yapamadı. 30 Mart'ta Hükümet'i yıpratamadı. İçeride başarısız olunca dışarıdan Türkiye'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Belirli uluslararası çevrelerde, belli kişilerin, belli kalemlerin Türkiye aleyhine akıl almaz, insaf dışı mantık dışı iddiaları arka arkaya sıraladıklarını görüyoruz. Türkiye'yi teröre destek veren ülke gibi göstermeye çalışıyorlar. Türkiye'yi Suriye'deki insanlık dışı saldırıların sorumlusu gibi göstermeye çalışıyorlar. Ey paralel yapı! Senin 160 bin Suriyeli kardeşimizin ölümüyle ilgili gözyaşı döktüğün var mı? Senin Mısır'daki kardeşlerimizle ilgili gözyaşı döktüğün vaki mi? Marmara Gemisi'ndeki 9 şehitimiz ve o saldırıyla ilgili bir olumlu tümcen mümkün mü? Seni biz iyi biliriz. Senin hangi odaklarla çalıştığını da çok iyi biliyoruz. Tüm dünyada, mazlumların, mağdurların yanında olmak gibi bir dertleri yok bunların. Bumerang gibi dönecek kendilerini vuracaklar. Çok çok iyi biliyoruz bu yapının arkasında kimler var.

KİRALIK KALEM

Bu yazıların ne amaçla yazıldığını çok iyi biliyoruz. Bu operasyonların arkasında hangi hainlerin bulunduğunu çok çok iyi biliyoruz. Türkiye'yi hiç kimse terör örgütleriyle yan yana gösteremez. Bunu yapan kendi cahilliğini, kendi acziyetini ve kötü niyetini ortaya koyar. Suriye'deki insanlık dışı saldırılarla Türkiye'nin bağlantısını kurmaya çalışanlar sadece kiralık kalem olduklarını ispat etmekle kalırlar. Bu iddiaların Türkiye içinde alıcıları olduğunu da biliyoruz. Türkiye'den sosyal medya üzerinden, manşetler üzerinden bir algı operasyonu yapılmak istenirken bazılarının, bazı medya kuruluşlarının da bu saldırılarda maşa olarak kullanıldıklarını çok iyi görüyoruz. Milletim buna itibar etmedi, etmeyecek. Bu çevreler de kirli operasyonlarında asla başarı sağlayamayacaklar.

TWİTTER BENİM ÜLKEMİN VERGİ KURALLARINA UYACAK

Sosyal medya üzerinden, medya üzerinden maşa olarak kullanıldıklarını. Twitter, Facebok, Youtube eleştirirken bu operasyonlara alet oldukları için eleştirdik. Mili değerlere saygı göstermedikleri için eleştirdik. Bugün de eleştiriyorum, yarın da eleştireceğim. Bunların özgürlükle alakası yok, bunun özerklikle alakası yok. Bunlar Twitter, Youtube, Facebook en başka birer uluslararası şirkettir. Bunlar kar amacıyla kurulmuş, para kazanan şirketlerdir.

BAŞKA ÜLKELERDE KURALLARA NASIL UYUYORLARSA

Aynı zamanda Twitter vergi kaçakçısıdır, bunların da üzerine gideceğiz. Her uluslararası şirket gibi bu şirketler de gelecek benim ülkemin Anayasasına, yasalarına, vergi kurallarına uyacak. Ama bunlarla ilgili verilmiş olan karara, yine söylüyorum bugün uyduk ama saygı duymuyorum. Başka ülkelerde nasıl belli kurallar içinde çalışıyorlarsa burada da belli kurallar içinde çalışacaklar.

AYM ULUSLARARASI ŞİRKETLERİN HUKUKUNU SAVUNUYOR

Ulusal güvenliğimizi, kişilik haklarını mahremiyetleri değil, uluslararası şirketlerin çıkarını düşünenler de kusura bakmasınlar milletin gönül gözünden kaçamazlar. Bu ülkenin milli bir kurumu, anayasal bir kurumu çıkıyor, kendi ülkesinin, milletinin, bireyin haklarını savunacağı yerde uluslararası şirketlerin ne yazık ki ticari hukukunu savunuyor. Herkes konumunu, sınırlarını bilecek. Yüzlerce dosya görüşülmeyi beklerken, binlerce insan adalet beklerken, uluslararası şirketlerin hukukunu alelacele karara bağlamak hatta 'bir iç tüzük hazırladık' diyerek yasaların üzerine çıkmak suretiyle kendilerini birincil mahkeme yerine koymak inanıyorum ki, bu aziz millete yapılmış çok büyük bir haksızlıktır.

SİYASETE MÜDAHALE

Bu aynı zamanda siyasete, idareye bir müdahaledir. Bu müdahalenin başka alanlarda  da yapıldığını büyük bir hayretle görüyoruz. HSYK yasası ile ilgili böyle bir müdahale yapılmıştır, YSK kararları tartışmaya açılmak istenmektedir. Hukukun içine bir ur gibi sirayet etmiş paralel yapı görmezden gelinirken, siyasetin alanına müdahale iştihanın kabardığını görüyoruz. Herkes yetkisini, konumunu ve sınırını bilmeli, ne yaptığına, ne söylediğine dikkat etmelidir. Ben her zaman söylüyorum, siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar, cübbesini çıkarır, gelir siyasi partilerin çatısı altında siyasetini yapar. Ama bazı koltuklarda bazı cübbelerin içinde siyaset yapılmaz. Şunu herkesin bilmesini istiyorum, bugün o koltuk, o cübbe sizleri güçlü gösterebilir ama bilesiniz ki bu ülkeye zarar verir, millete zarar verir.

TÜRKİYE'NİN ARTIK GERİLİME TAHAMMÜLÜ YOK

Ülkemizde bu tür gerilimlerin yaşanmasına ve yaşatılmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin artık gerilime tahammülü yok, Türkiye'nin artık siyaset dışı müdahaleye tahammülü yok. Birileri sizleri alkışlayabilir, birileri köşelerinden size methiyeler düzebilir. Bilesiniz ki yarın o birileri sizin yanınızda olmayacaktır. Siz milletin içinde olacaksınız. Milletin size yarın hangi gözle bakacağı çok önemli. Bütün sorunlarımızı siyaset dairesinde, hukuk ve demokrasi çerçevesinde konuşacak, o sınırlar içinde çözüme kavuşturacağız.