BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.413,54
HABER /  GÜNCEL

Bugünün anlamı bir başka

5 Nisan Dünya Sanat Günü, Nişantaşı’nda gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Boğaziçi Caz Korosu, verdiği konserle vatandaşlara ...

Abone ol

5 Nisan Dünya Sanat Günü, Nişantaşı’nda gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Boğaziçi Caz Korosu, verdiği konserle vatandaşlara keyfili dakikalar yaşattı.
Şişli Belediyesi, 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nü çeşitli etkinlikle kutladı. Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde gerçekleştirilen kutlamalara Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Ressam Bedri Baykam ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalarda sahne alan Boğaziçi Caz Korosu’nun konseri büyük beğeni topladı. Başkan İnönü de vatandaşlarla birlikte koroyu dinledi.
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Dünya Sanat Günü’nü gelecek yıllarda daha büyük organizasyonlarla kutlayacaklarını dile getirerek, “Sanat ve sanatçılara karşı büyük hayranlığım vardır. Özellikle görsel sanatı çok severim. Bu gün bizim Dünya Sanat Günü’nü 3’üncü kutlayışımız. Seçimlerden ötürü istediğimiz gibi olmadı. Umarım seneye daha iyi bir organizasyonla Şişli’nin karşısına çıkarız” diye konuştu.
3 yıldır 15 Nisan’ın Dünya Sanat Günü olarak kutlandığını dile getiren Ressam Bedri Baykam ise, “Barış Günü, Anneler Günü var dedik sanat günü yok. Nasıl olmaz. 2011 yılında Meksika’da Dünya Sanat Birlikleri Genel Kurulu’nda Türkiye olarak bir öneri verdik. Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan Dünya Sanat Günü olarak kutlansın istedik. Bu da oy birliğiyle kabul edildi” dedi.
(İHA)