BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.429,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan AYM gerekçeli kararına ilk yorum

AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül kararına dönük eleştirilerine devam eden Erdoğan "33 sayfalık karar açıkladılar, herhalde AYM gerekçeyi izahta zorlandı" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile birlikte yaptığı ortak basın toplantısında Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında aldığı kararın 33 sayfalık gerekçeli kararını değerlendirdi.

AYM'ye dönük eleştirilerine devam eden Erdoğan "33 sayfalık karar açıkladılar, herhalde AYM gerekçeyi izahta zorlandı" dedi. Kararı henüz okumadığını kaydeden Erdoğan, "AYM yerindelik denetimi yapamaz, yapmamalıdır." dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

Değerli arkadaşlar, ben bu gerekçeli kararı okumuş değilim, misafirlerim sebebiyle. Ancak 33 sayfalık bir gerekçeli karar açıklamış olduklarını duydum. Herhalde gerekçeyi izahta zorlandılar. Anayasa’nın 104. Maddesinin bana yüklemiş olduğu zorunluluğu yere getirmekteyim. Anayasayı gözetmek benim de asli görevlerimden bir tanesidir. Bu çerçevede ben görüşlerimi açıkladım. Ama tekrar ediyorum. Anayasa Mahkemesi, bireysel başvurularda yargı yolunun tüketilmesini beklemek durumundadır. Yerindelik denetimi yapamaz, yapmamalıdır. Anayasa Mahkemesi, bu olayda kendini birincil mahkemenin yerine koymuştur. Yargıtay gibi de bu noktada inceleme yapması doğru değildir.