BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,82
HABER /  GÜNCEL

Davutoğu'ndan muhalefete AB vizesi için çağrı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, vize muafiyetine ilişkin olarak "Muhalefetin köstek olmamasına ihtiyacımız var" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu uluslararası yatırımcılara hitap ettiği konuşmasında Meclis'teki muhalefet partilerine çağrı yaparak AB ile vize serbestiyeti anlaşması için geçmesi gereken kanunlara destek istedi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:

HİÇ BİR SERMAYEYİ YABANCI OLARAK GÖRMÜYORUZ

Biz, Türkiye'deki hiçbir sermayeyi, yabancı sermaye olarak görmüyoruz. Türkiye'ye yatırım yapan kim olursa olsun, bu ülkenin asli unsurudur. Hangi ülkeden gelmiş olursa olsun, bu ülkeye güvenen kim olursa olsun bizim fahri vatandaşımızdır, ekonomimizin ise asli unsurudur. Onun için Türkiye'ye yatırım yapan bütün uluslararası yatırımcıları, Türk ekonomisinin ayrılmaz parçaları olarak görüyoruz, hiç kimseyi yabancı görmüyoruz.

BUNUN SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YANI YOK

Mülteci meselesi vicdani bir konudur, gereğini yapıyoruz. Sığınmacılar konusunda gereğini yapıyoruz. Fedakarlığı yaptık, kaçınmadık. Avrupalı liderler, bazı sorunları ancak Türkiye'yle birlikte aşabileceklerini anladılar. Biz de vize muafiyetini gündeme taşıdık. İş yatırımları için gidildiğinde dahi vize gerekiyor. Bunun sürdürülebilir bir yanı yok.

MUHALEFETE AB VİZESİ İÇİN ÇAĞRI 

Haziran ayında inşallah vize muafiyeti sağlanacak. Buradan muhalefet liderlerine çağrıda bulunmak istiyorum; Yasal düzenlemelerin 1 Mayıs'a kadar Meclisimizden geçmesi lazım ki hazirana kadar Avrupa Birliği içindeki süreçler de tamamlansın. Muhalefetin desteğine ihtiyacımız var. En azından köstek olmamasına ihtiyacımız var. Engelleyici bir tutumla Meclisi bloke etmesinler, bu kanunları çıkaralım. Bu 50-60 yıllık bir rüyadır bütün vatandaşlarımız için, bunu gerçekleştireceğiz.

OPERASYONLAR

Bugün Sur'da da operasyonlar bitti. İnşallah Türkiye'nin her yerinde demokratik hukuk devleti kuralları ve kamu düzeni egemen olacak. Hiçbir ilçede, hiçbir ilde, hiçbir vadide, hiçbir ırmak kenarında herhangi bir silahlı güce asla izin verilmeyecek