BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,95
ALTIN 2.424,28
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Atatürk'ün annesine yapılan hakarete tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'a yapılan hakaretler için "Olay çok çirkin. Şüphesiz ki annelerin, eşlerin bu işe karıştırılması son derece çirkin." dedi.

Abone ol

Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu’na katılmak üzere 2 gündür Çin’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Pekin’de gazetecilerle sohbet etti.

Erdoğan, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'a yapılan hakaretler için de  değerlendirmelerde bulundu. İşte o soru ve Erdoğan'ın yanıtı:

‘OLAY ÇOK ÇİRKİN’

- Atatürk’le ilgili bir tartışma oldu. Afet İnan ile ilişkisi, yakışıksız, annesiyle ilgili sözler söylendi. Toplumda tepki oldu, yargı süreci başladı. Nasıl değerlendiriyorsunuz.

Olay çok çirkin. Şüphesiz ki annelerin, eşlerin bu işe karıştırılması son derece çirkin. Olay yargı sürecine girdiği için olayı kendimi yargı yerine koymak suretiyle değerlendirmem doğru olmaz. Zaten önce gözaltı, sonra tutuklama işlemleri oldu. Nereye kadar uzar; bunu yargıda göreceğiz.

AĞZA ALINMAYACAK SÖZLER

Nur Cemaati'nin 'Okuyucular' kolunun 'hocalarından' olduğu belirtilen Hasan Akar'ın Atatürk'e yönelik skandal ifadelerinin bulunduğu bir videosu sosyal medyada paylaşılmıştı. Hasan Akar, Atatürk hakkında "1938'de geberen p.ç" ifadelerini kullanırken "Annesi resmi kayıtlara göre genelevde çalışıyordu" demişti.

RTÜK'ten Atatürk'e hakaret eden program için karar

Başbakan'dan Atatürk'e hakaret açıklaması!