BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Altaylı'ya kumarhane cevabı

Başbakan Erdoğan, kumarhanelerin açılmasını isteyen Fatih Altaylı'ya böyle cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Habertürk'te katıldığı canlı yayında Yassıada için yapılan proje için açıkalamlarda bulunurken Altaylı'nın kumarhane de olmasını isteyen Altaylı'ya neden kumarhanelere karşı olduğunu anlattı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yap-işlet-devret modelinin kendi dönemlerine değin hemen hemen hiç olmadığını kaydeden Erdoğan, bunu yaygınlaştırdıklarını, Demokrasi ve Özgürlük Adası projesinde de bunun olacağını söyledi. Erdoğan, ''Her şeyi milli bütçeyle yapayım havasıyla giderseniz başarılı olamazsınız. Bizim başarılı oluşumuzun bir nedeni de odur'' diye konuştu.

Erdoğan, ''Buranın en büyük özelliği ve güzelliği, artık burası 'yaslı ada' olmayacak. Özgürlük ve Demokrasi Adası olarak inanıyorum ki, dünyada iz bırakacak. Uluslararası toplantıları, buralardaki otellerde yapıyoruz. Burada kalacaklar, 300-400 kişinin katıldığı toplantı hep burada olacak'' dedi.

TOPLUMU YOK EDEN İŞLER

''İzin verin kumarhaneleri de açsınlar'' diyen Altaylı'ya Erdoğan, ''Ona karşıyım. Bütün bunlar toplumu ifsad eden, yok eden işlerdir...'' şeklinde karşılık verdi.

TÜRKİYE BATIYORDU

Altaylı'nın ''Türkler girsin demiyorum'' şeklindeki sözü üzerine ise Erdoğan, şöyle dedi:

''Onlar başka yerlerde gitsin, o işlerini halletsinler. Bizim toplumumuza kumarhane girmesin. Bu ülkenin yüzde 99'u Müslüman. Buna böyle bakmamız lazım. Oradan gelecek gelir, bize başka yerlerden daha fazlasıyla geliyor. Bizden önce kumarhaneler vardı. Ne oldu? Türkiye batıyordu. Delikli kuruşa muhtaçtık. Biz kumarı kaldırdık, ne oldu, daha iyi noktaya geldik.''

''Tansu hanım (Çiller) kaldırmıştı'' sözü üzerine Erdoğan, ''Sağ olsun Tansu Hanım. Bize o zaman ön hazırlığı yapmış. Bakın Kıbrıs da şimdi illallah diyor...'' dedi.