BIST 9.699
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.432,89
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç Gürsel Tekin'e acıdı

Kılıçdaroğlu için Atatürk'ten sonra en güçlü lider olduğunu söyleyen Gürsel Tekin'e Bülent Arınç tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yakalalıkla suçladığı Gürsel Tekin için "o partilerdeki maalesef zafiyetlerin ne hale geldiğini bize gösteriyor, çünkü buna acımak lazım" ifadelerini kullandı.

Arınç, partisinin Bursa il başkanlığı tarafından düzenlenen ''Siyaset Akademisi''nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin hizmete endeksli bir siyaseti benimsediğini ve bizzat icra ettiğini, bunun karşılığının ise 10 yıldır devam eden ve 11. yılına giren kesintisiz iktidarları olduğunu söyledi.

''Bunun bir benzeri var mı? En azından son 60 yıllık siyasi hayatımızda. 1950 seçimlerinden bu yana yoktur'' diyen Arınç, bunun sırrının ise AK Parti'nin ilkelerine sahip çıkması olduğunu vurguladı. 

GÜRSEL TEKİN'E YALAKA ELEŞTİRİSİ

Arınç, bir süre önce yapılan kabine değişikliğinde 4 bakanın görevlerini devretmesini hatırlatarak, şöyle devam etti:

''Başka hiçbir partinin ağzına almadığı bir şeyi biz bizzat, fiilen uyguluyoruz; yarışmacı siyaset. Başka partilerde böyle değil, ön açık olmaz, lider oligarşisi vardır, onun bir çevresi vardır, o çevrenin içinde olmadıkça sizin önünüz kapalıdır. CHP'de birisi geçen günlerde işte 'Atatürk'ten sonra da Ecevit'ten sonra da en güçlü lider benim liderimdir' demiş. Şimdi onun internetteki cevaplarını yolda gelirken epeyce inceledim. En hafif tabiriyle üç beş kişi ona 'bu, yalakalıktan başka bir şey değildir' diyor. Yani Atatürk ile birisini kıyaslarken bula bula birisinin ismini zikretmesi, o partilerdeki maalesef zafiyetlerin ne hale geldiğini bize gösteriyor, çünkü buna acımak lazım.''

BİRİLERİNİN HESAP YAPTIĞINI DA BİLİYORUM

Arınç, partisinde üç dönem üst üste milletvekilliği yapanın artık en azından bir dönem ara vermesi gibi bir kuralın olduğuna değinerek, şöyle konuştu: 

''Kendi koltuklarına yapışmak adına bu yaptığımızı görmezden gelen, küçümseyen bazı siyasetçiler de var. En güçlü olduğunuz zamanda 'Bana Allah'a ısmarladık' diyebiliyorsanız, 'Benim arkamdan gelecek çok daha güçlü arkadaşlarım var, milletvekilliği, bakanlık onların da hakkı' diyebiliyorsanız, bunu herkesin alkışlaması lazım. Çok şükür AK Parti bugün Genel Başkanıyla Başbakanıyla Türkiye'nin bugüne kadar gelmiş en güçlü Başbakanı olarak dost düşman herkesin kabul ettiği bir noktada 'yeter artık, benim sürem doldu, ben gidiyorum...' Farz edin her türlü ihtimal olabilir ama biz kendi irademizle milletvekili de olsak belediye başkanı da olsak 'arkadaşlarımıza bu imkanı vereceğiz' diyebiliyoruz.  

GÜÇLÜ ARKADAŞLARIMIZ GELSİN İSTİYORUZ

Önümüzde yine böyle bir değişim yaşanacak, en azından mecburi bir değişim yaşanacak ve ben şahsen çok mutluyum. 5 dönemdir milletvekilliği yaptım, Fazilet'te, Refah'ta, 3 dönem de AK Parti'de. Elbette bana 'git' diyen biri yok. En güçlü zamanımda ben diyorum ki; 'Ne güzel bir kural artık ara vermek gerekiyor, biz ona belki ara vermek diyoruz' yani tüzükteki tabiriyle ama biz artık siyasete de günü geldiğinde bir nokta konulması gerektiğine inanıyoruz. Bu canlı organizmayı zinde tutmamız için her şeyden önce böyle bir değişime ihtiyacımız var. Ben bunda samimiyim ve çok önceden de 'bu dönemin sonunda artık bize Allah'a ısmarladık yerimize yeni güçlü arkadaşlarımız gelsin' diyoruz. Siyasetçiler önce kızıyorlar bana hem de kendi partimin içinden, 'Ya niye böyle önceden söylüyorsun kardeşim.' Söylemezsek sonra sağdan soldan girersiniz, fikrimizi değiştirirsiniz yahu. Şimdiden söyleyelim de herkes ona göre tedbirini alsın.''

KURBAN OLDUĞUM ALLAH BİZE VERİYOR, BİZ DE MİLLETE VERİYORUZ

Arınç, AK Parti'nin her iki kişiden birinin oyunu aldığını ve bunu muhafazakar demokrat kimliğiyle elde ettiğini belirterek, ''Muhafazakar demokrat kimliğin yüzde 60'lara tırmandığını da son anketler bize gösteriyor. AK Parti yüzde 53'lerde, 54'lere yakın, CHP 24-25'ler bandında, bazılarına göre biraz daha altında, diğer parti yüzde 12'ler 11'ler seviyesinde, beriki de 6-7'ler, en yüksek çıkan oy oranıyla. Demek ki ortak paydası güçlü olan bir siyasi kimliğe sahibiz'' dedi. 

MİLLETİN TAM DAMARINA GİRMİŞİZ

Arınç, 1071'in bin sene sonrasını düşündüklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Bunu düşünmek bile heyecan verici. Bunu kim düşünüyor? CHP'de, MHP'de bunu düşünen var mı? Bunlar zaman tünelinde kalmış partiler. Eskimiş, köhnemiş, kendi içinde hala kendilerini tarif edemez, zavallı durumdalar. Bu millet ne istiyor, neye inanıyor hala bilmiyorlar. Bu millet için çalışmayı hayatlarında hiç yapmadıkları için bizim çabalarımızı başka türlü yorumluyorlar. Biz Türkiye'de 'inşallah bu terör bitecek, bitsin, bitmeli' diyoruz, onlar hala 30 sene öncenin laflarıyla bizi eleştirmeye çalışıyorlar. Zaman tünelinde kalmışlar, çıkamıyorlar çıkmaları da mümkün değil. Dolayısıyla yüzde 50'ler yüzde 60 olacaksa Allah'ın izniyle biz milletin tam damarına girmişiz, milletin damarını yakalamışız, o ne istiyorsa biz de onu istiyoruz.''